Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΔΡΑΜΑ 18/06/2014 ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΣ                     ΔΡΑΜΑ 18/06/2014
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ
Πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση της οργάνωσης Δράμας της ΔΗΜΑΡ με θέμα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την πορεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Η Γ.Σ.  - μειοψηφούντος ενός μέλους - προτείνει εν όψει και του έκτακτου Συνεδρίου, που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο:
1. Να διαφυλάξουμε την συλλογικότητα του πολιτικού μας χώρου και την αυτόνομη πορεία της ΔΗΜΑΡ.
2. Να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να συμμετέχουμε σε διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, κινήσεις και πολίτες που κινούνται στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της πολιτικής οικολογίας, με σκοπό την ευρύτερη δυνατή συμπόρευση και συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.
3. Το πολιτικό στίγμα αυτής της δημοκρατικής κεντροαριστερής συμπαράταξης δεν μπορεί παρά να είναι προοδευτικό και να βρίσκεται σε αντίθεση με τις ασκούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

4. Η ΔΗΜΑΡ οφείλει να πορευτεί συντεταγμένα προς ένα ενωτικό Συνέδριο, όπου θα προβούμε σε μια ψύχραιμη, νηφάλια και ουσιαστική κριτική αποτίμηση του αποτελέσματος και θα αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν. Το εκλογικό αποτέλεσμα, που συνιστά εκλογική συντριβή, οφείλεται και στη συγκυρία, αντανακλά όμως προφανώς και τις δικές μας αδυναμίες, αστοχίες και λάθη, που οφείλουμε να διορθώσουμε. Παρόλα αυτά υπήρξαν περιπτώσεις, όπως η συντηρητική Δράμα, που απέδειξαν ότι με καλύτερη πολιτική δουλειά, θα μπορούσε το πανελλαδικό εκλογικό αποτέλεσμα να είναι πολύ καλύτερο. Η διαχείριση του εκλογικού αποτελέσματος μπορεί να αποβεί καταστροφική για το κόμμα μας, αν συνεχιστούν ακραίες συμπεριφορές ορισμένων στελεχών. Προσωπικές στρατηγικές στελεχών, που προτάσσουν τις προσωπικές τους απόψεις και θέσεις, προσβάλλουν τη συλλογικότητά μας και τα μέλη της ΔΗΜΑΡ που συμμετέχουν στον κοινό μας αγώνα ανυστερόβουλα και δεν συνάδουν με το ήθος και τις αξίες της ανανεωτικής αριστεράς. Είναι ανάγκη να πορευθούμε συντεταγμένα και να πάρουμε αποφάσεις σε ένα δημοκρατικό Συνέδριο, τις οποίες και οφείλουμε όλοι μας να σεβαστούμε.             Το Γραφείο Τύπου