Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Kουβέλης: Απλή αναλογική για κυβερνήσεις συνεργασίας



Kουβέλης: Απλή αναλογική για κυβερνήσεις συνεργασίας

01/05/2014









«Μην αφήσετε άλλους να αποφασίσουν για εσάς». Με αυτήν την φράση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης απηύθυνε μήνυμα στους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη και να καταθέσουν την ψήφο τους με «νου και καρδιά», διότι -όπως τονισε- στη δημοκρατία δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις αλλά συλλογική δράση.

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε εκ νέου ότι η χώρα μπαίνει στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας, στη βάση προγραμματικής συμφωνίας προοδευτικού χαρακτήρα και με κριτήριο- όπως τόνισε- το στοιχείο της φερεγγυότητας.

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρατήρησε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας επιβάλλουν την καθιέρωση της απλής αναλογικής, για την οποία δεν απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση. «Με ποια δημοκρατική νομιμοποίηση δίνεται μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα και σε ποιο πρώτο κόμμα, με 18%;» διερωτήθη χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Για τις αναφορές Βενιζελου περι «παρασιτικής λειτουργίας της ΔΗΜΑΡ» ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για «ελλειψη πολιτικού πολιτισμού» και για «σπασμωδική συμπεριφορά», υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Βενιζέλος έκανε τις δηλώσεις αυτες λίγες ημέρες μετά την πρόταση συνεργασίας που είχε απευθύνει. « Δεν θα τον παρακολουθήσουμε, είναι ζητήματα που αφορούν αυτόν, αφορούν αυτούς, δεν αφορούν τη ΔΗΜΑΡ» υπογράμμισε.



- See more at: http://www.badiera.gr/?p=7860#sthash.1RO8DoWs.dpufA