Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Σ. Λυκούδης: Να αναζητήσουμε τα αίτια της ήττας, εάν κωφεύσουμε έρχονται χειρότερα



Σ. Λυκούδης: Να αναζητήσουμε τα αίτια της ήττας, εάν κωφεύσουμε έρχονται χειρότερα

26/05/2014





«Tο εκλογικό αποτέλεσμα της ΔΗΜΑΡ ήταν μια μεγάλης έκτασης, ήττα αναντίστοιχη με την ιστορία της Ανανεωτικής Αριστεράς και τους αγώνες της. Δικαιώθηκαν οι κριτικές που άσκησα στο κόμμα, αλλά μέσα από μια ήττα που με θλίβει» δήλωσε στον Alpha 989 ο βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης.

«Θα ήθελα να είχαμε κινηθεί διαφορετικά», είπε ο κ. Λυκούδης σημειώνοντας πως «έγιναν επιλογές, που κατά την ηγεσία του κόμματος ήταν σωστές».

«Οι πολιτικές που ασκήθηκαν και δεν ήταν σωστές δεν παράχθηκαν μόνες τους, όλοι μας έχουμε ευθύνες», πρόσθεσε.

«Την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ τη βλέπουν και οι τυφλοί, να τους αφήσουμε να τη χαρούν οι άνθρωποι αλλά αυτό δεν δημιουργεί πολιτικές εξελίξεις» εκτίμησε ο κ. Λυκούδης.

Αναφερόμενος στα υψηλά ποσοστά της Χ.Α τόνισε ότι «το 10% με ισοπεδώνει συναισθηματικά και πολιτικά», ενώ για το ποτάμι υποστήριξε ότι « πρέπει να είναι ικανοποιημένο ένα κόμμα το οποίο εμφανίζεται μέσα σε 3 μήνες και εκλέγει 2 ευρωβουλευτές».

Για την ελιά, ο κ. Λυκούδης ανέφερε πως « ο Βενιζέλος πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος που πέρασε πάνω από τις δημοσκοπήσεις, αλλά είναι ένα κόμμα που έχει φθάσει στο 8%… μέχρι εκεί…»

Μιλώντας επίσης στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέφερε πως έχει πολιτική απόσταση από τον κ. Κουβέλη. «Νομίζω ότι υπάρχει πάντα η ελπίδα για μία μεγάλη ανάκαμψη» πρόσθεσε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «αν η Δημοκρατική Αριστερά αποφασίσει υπεύθυνα, σοβαρά, ειλικρινά, με δημοκρατική αντίληψη, αλλά και με αποφασιστικότητα, να αναζητήσει και να εντοπίσει τις αιτίες της ήττας και να δει πως θα αλλάξει τις πολιτικές που οδήγησαν εδώ».

«Εάν κωφεύσει, τότε τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα χειρότερα…» προειδοποίησε ο κ. Λυκούδης.

Σχετικά με την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, ο κ. Λυκούδης υποστήριξε ότι η «η Δημοκρατική Αριστερά δεν μπορεί να συνεχίσει να υποστηρίζει ότι γύρω από εμάς θα συγκροτηθεί ο τρίτος πόλος. Μακάρι να είχαμε τέτοιες δυνατότητες και από την άποψη των ποσοστών και από την άποψη της εμβέλειας. Δεν τις έχουμε. Η ειλικρινής συμμετοχή μας σε μία τέτοια διεργασία και διαδικασία, νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο έκτακτου συνεδρίου σημείωσε ότι εκτίμησε ότι δεν θα λύσει κανένα ζήτημα. «Αυτές είναι άχρηστες ιστορίες. Σοβαρότητα, ειλικρίνεια, ευθύνη και γενναιότητα χρειάζεται από όλους, για να δούμε τι μας έφταιξε. Άντε τώρα να πάμε στη μάχη των στρατοπέδων τύπου “είχες δίκιο, είχα άδικο”, για να βγάλουμε τι, πάνω σ’ ένα κόμμα κουρασμένο και ταυτόχρονα ηττημένο;» ανέφερε.

- See more at: http://www.badiera.gr/?p=10586#sthash.mPJXFKJ4.dpuf