Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Δράμας μας μιλάει για τις Δημοτικές και τις Περιφερειακές Εκλογές

Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Δράμας μας μιλάει για τις Δημοτικές και τις Περιφερειακές Εκλογές

Εκτιμήσεις για δημοτικές εκλογές σε Δήμο Δράμας
 
- Κύριε Χατζηγεωργίου,  έχουν ενδιαφέρον κατά την άποψή σας οι επικείμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο της Δράμας;
Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα νέα στοιχεία στις εκλογές αυτές, όπως για παράδειγμα η πορεία της σημερινής Δημοτικής Αρχής, τα δύο ξεχωριστά ψηφοδέλτια στο χώρο της ΝΔ, η εμφάνιση του Στέργιου Ηλιόπουλου, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, η στάση της ΔΗΜΑΡ Δράμας και βεβαίως η εμφάνιση την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή του project Δράμα 2020, που άλλαξε τα δεδομένα.
 
- Ας μείνουμε σε αυτά τα ενδιαφέροντα, όπως λέτε στοιχεία, τι θα μπορούσατε να σχολιάσετε με μια φράση στις παρακάτω λέξεις: Κυριάκος Χαρακίδης:
Το 2010 πέτυχε με τη στήριξη και της ΔΗΜΑΡ να ανατρέψει ένα αυτοδιοικητικό κατεστημένο πολλών ετών, διαφαίνεται πως διαθέτει στήριξη από τους πολίτες και  ελπίζω πως θα κάνει καλή χρήση της εντολής που πιθανότατα θα πάρει και πάλι.
 
- Δύο παρατάξεις στο χώρο της ΝΔ:
 Θεωρώ κατ΄ αρχήν θετικό το γεγονός ότι οι κοινωνίες ξυπνούν, δεν περνούν πλέον οι κομματικές γραμμές και ήδη στον πρώτο κυρίως βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης βλέπουμε διαφορετικά ψηφοδέλτια από τον ίδιο πολιτικό χώρο.
 
- Στέργιος Ηλιόπουλος:
Καλή επιλογή για το ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τα άλλα όμως δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να αποφύγει τις κομματικές περιχαρακώσεις, πιστεύω και εύχομαι να είναι παρών στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο με δυνατή  και χρήσιμη φωνή για τη Δράμα και τους πολίτες.
 
- Project Δράμα 2020:
Συναρπαστική πρωτοβουλία νέων ανθρώπων, με φρέσκες και πρωτότυπες ιδέες, ευχάριστο και πολύ ενδιαφέρον πείραμα, ελπίζω να είναι παρόντες και με δυνατή φωνή στο νέο δημοτικό συμβούλιο, να αποκτήσουν σαφές προοδευτικό στίγμα και γιατί όχι να είναι η εναλλακτική προοδευτική πρόταση για το Δήμο της Δράμας το 2020.
 
- Όσον αφορά τη στάση της ΔΗΜΑΡ Δράμας:
Συναντηθήκαμε και κουβεντιάσαμε με άλλες παρατάξεις. Η παρουσία του project ανέτρεψε τα δεδομένα, στελέχη μας συμμετέχουν ενεργά στην παράταξη αυτή και κατόπιν τούτου, λαμβανομένου υπόψη ότι και άλλα στελέχη μας έκαναν προσωπικές επιλογές, αποφασίσαμε να μη δηλώσουμε προτίμηση σε συγκεκριμένη δημοτική παράταξης.
 
Το βράδυ των εκλογών θα έχει αλλάξει ριζικά το αυτοδιοικητικό τοπίο στην Περιφέρεια ΑΜΘ
 
- Κύριε Χατζηγεωργίου, ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για τις Περιφερειακές Εκλογές:
Δυστυχώς με ευθύνη και των πολιτικών δυνάμεων ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητά τους. Όταν διαμορφώθηκε το αυτοδιοικητικό τοπίο, διαπιστώσαμε άνθρωποι από τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΡΑΣΗ, το ΠΟΤΑΜΙ, ότι υπάρχουν από τη μια κεντροδεξιές παρατάξεις (Άρης Γιαννακίδης – Μελέτης Μαυρίδης & Γιώργος Παυλίδης – Αργύρης Πατακάκης) και από την άλλη αριστερές στενά κομματικές παρατάξεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ), που όμως δεν μπορούν να εκφράσουν τη μεγάλη προοδευτική παράταξη. Έτσι αποφασίσαμε να ιδρύσουμε μια πλατιά, υπερκομματική παράταξη με σαφές προοδευτικό στίγμα και να συμμετέχουμε στις εκλογές. Έτσι προέκυψε η «γνώση και συνεργασία», που εκφράζει δημοκράτες, κεντρώους, σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, την ανανεωτική αριστερά και την πολιτική οικολογία.
 
- Τι προσδοκάτε από τις εκλογές για την παράταξή σας;
Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να κάνουμε την έκπληξη των εκλογών για την Περιφέρειά μας, αν και συμμετέχουμε για πρώτη φορά, ο χρόνος ήταν περιορισμένος και τα οικονομικά μέσα ισχνά, με αποτέλεσμα να έχουμε προβλήματα αναγνωρισιμότητας. Παρόλα αυτά μέσα από το διαδίκτυο, τον τύπο, αλλά και από την πόρτα – πόρτα επίσκεψη όσων γίνεται περισσότερων συμπολιτών μας δίνουμε την μάχη μας, που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδειχθεί νικηφόρα. Η αποδοχή του κόσμου και η στήριξη που εισπράττουμε είναι πολύ μεγάλη και αποδεικνύει ότι ήταν ορθή η επιλογή μας. Το βράδυ των εκλογών θα έχει αλλάξει ριζικά το αυτοδιοικητικό τοπίο στην Περιφέρεια ΑΜΘ.
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕ ΔΗΜΑΡ ΔΡΑΜΑΣ & υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «ΓΝΏΣΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»