Κυριακή 4 Μαΐου 2014

«Αναλαμβάνω πρωτοβουλία για την Κεντροαριστερά»


Πρωτοβουλία γα την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς μετά τις εκλογές, προαναγγέλλει ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
Το απόσπασμα της συνέντευξης
Ερώτηση:Ο προοδευτικός πόλος, έτσι όπως τον έχετε περιγράψει, δεν έχει, δημοσκοπικά τουλάχιστον, την απήχηση που αναμένατε. Που το αποδίδετε;
Απάντηση: Τα δημοσκοπικά στοιχεία, έχετε δίκιο, δεν αποτυπώνουν την προσπάθεια που γίνεται για την συγκρότηση του πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της Κεντροαριστεράς. Είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιο καιρό, έχει θετικά αποτελέσματα, αλλά όχι το εύρος που θέλουμε, το εύρος της κεντροαριστερής συμπαράταξης που επιδιώκουμε. Πιστεύω ότι μετά τις ευρωεκλογές, όλοι οι πολιτικοί χώροι από τη Δεξιά ως την Αριστερά θα μπουν σε συνθήκη ανασυνθέσεων. Μην ξεχνάμε ότι από τις εθνικές εκλογές του 2012 έχει αρχίσει, χωρίς να ολοκληρωθεί, μια διαδικασία μετάβασης και ανασύνθεσης του πολιτικού συστήματος. Σε αυτό το περιβάλλον δεν αποτελεί εξαίρεση η Κεντροαριστερά. Προσωπικά, είμαι αποφασισμένος να αναλάβω πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση του χώρου σε προοδευτική βάση που θα αποτυπώνεται σε συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα.
Ερώτηση: Σε ποιους θα απευθύνετε πρόταση συνεργασίας; Περιλαμβάνετε και το ΠαΣοΚ στους συνομιλητές σας;
Απάντηση: Περιλαμβάνονται όλοι όσοι κατανοούν ότι η χώρα θα πρέπει να κινηθεί σε προοδευτική κατεύθυνση. Και αυτό μπορεί να το εξασφαλίσει μια μεγάλη Κεντροαριστερά. Γι΄ αυτό είπα ότι η προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς δεν τελειώνει την ημέρα των ευρωεκλογών. Εκτείνεται και πέραν αυτής.
- See more at: http://www.badiera.gr/?p=8078#sthash.l4xs1V3g.dpuf