Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Επίσκεψη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στην Δράμα

Επίσκεψη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στην Δράμα

IMG_0040ffΤην Δράμα επισκέπτεται σήμερα 10 04 2014 στα πλαίσια της περιοδείας του στην ΑΜΑ-Θ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
Ο κ. Κουβέλης συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος κ. Μαχαιρά Χρήστο τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Ξανθόπουλο ,τον υποψήφιο περιφερειάρχη ΑΜΑ-Θ κ. Τραιφόρο , τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Αβραμίδη, είχε συνάντηση με τον νέο προεδρείο του Εργατικού κέντρου Δράμας . O πρόεδρος κ. Σαβρίδης τόνισε τα ιδιαίτερα προβλήματα του νομού που αφορόυν την ανεργία, αποβιομηχάνιση, φτώχεια έναντι των άλλων νομών της περιφέρειας), παραθέτοντας για μια ακόμη φορά τις προτάσεις του Εργατικού Κέντρου Δράμας μεταξύ των οποίων είναι η δημιουργία τριών πέτρινων παραδοσιακών χωριών στον ορεινό όγκο της Δράμας που θα φέρουν θέσεις απασχόλησης στον κατασκευαστικό και τον τουριστικό κλάδο.Επίσης, επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους κοινωνικούς εταίρους να μπορούν να διαπραγματεύονται ελεύθερα στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους κατώτερους μισθούς αλλά και τους άλλους όρους, να απεμπλακεί απ” αυτό η κρατική εξουσία, έτσι ώστε να επανέλθει η δυνατότητα αυξήσεων των κατώτατων  μισθών και ημερομισθίων.Σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες χωρίς να παρεμβαίνει στη άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων αφήνοντας ελεύθερη τη συνδικαλιστική δράση.Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλης, αλλά και ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Τραϊφόρος εξέφρασαν τη διάθεσή τους να βοηθήσουν στην κατεύθυνση της επίλυσης των ιδιαίτερων προβλημάτων του Νομού μας αλλά και των θεμάτων που αφορούν στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας
Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Κουβέλης , συζήτησε με αντιπροσωπεία του δικηγορικού συλλόγου Δράμας για θέματα που αφορούν τον κλάδο. Στην συνέχεια παραχώρησε κοινή συνέντευξη τύπου στα μέσα μαζικής επικοινωνίας και αργότερα βρέθηκε στο νοσοκομείο Δράμας , όπου και είχε συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων .
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων της dramini web tv.
πηγή:dramini.gr
IMG_0089fIMG_0029fjpgIMG_0049fIMG_0063f