Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

με αφορμή το βίντεο Μπαλτάκου- Κασσιδιάρη και τη στάση της ΔΗΜΑΡ.

ΘΕΜΑ :
Συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Νίκου Τσούκαλη στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΙ, με αφορμή το βίντεο Μπαλτάκου- Κασσιδιάρη και τη στάση της ΔΗΜΑΡ.
- Εκβίαζε ο κ. Μπαλτάκος τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ με όπλο τη Χρυσή Αυγή για να περνάνε οι θεσμικές αλλαγές της Νέας Δημοκρατίας
- Ο Φ. Κουβέλης είχε καταγγείλει τον εκβιασμό με την αποχώρησή μας από την κυβέρνηση αλλά δεν έδωσε κανείς σημασία
- Εγκληματική Οργάνωση η Χρυσή Αυγή. Δεν πρόκειται για πολιτική δίωξη.
Μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΙ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ κ. Ν. Τσούκαλης σήμερα το πρωί, έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση σχετικά με το βίντεο Μπαλτάκου- Κασσιδιάρη.
« Σας επιβεβαιώνω ότι η αφορμή αποχώρησης μας από την Κυβέρνηση ήταν η συγκεκριμένη συμπεριφορά του κυρίου Μπαλτάκου και θέλω να είμαι σαφής, να κάνω ένα γενικό σχολιασμό ότι στην πιο κρίσιμη φάση που διέρχεται η χώρα στη διαδικασία  εξόδου από την κρίση, εμφανίζεται η Κυβέρνηση να είναι όμηρος της Χρυσής Αυγής και ουσιαστικά να βαδίζουμε προς τις εκλογές χωρίς να γνωρίζει η Κυβέρνηση πότε θα προβληθεί το επόμενο βίντεο ή τι ακριβώς εξελίξεις θα έχουμε.
Αυτή η εξέλιξη δεν είναι τυχαία. Αυτή η εξέλιξη δεν είναι περιστασιακή από τη λειτουργία ενός ανθρώπου. Όπως πολύ σωστά είπατε, ο Φώτης ο Κουβέλης δύο φορές στον σταθμό σας, και στον κύριο Παπαχελά στη συνέντευξη που έδωσε και σε εσάς, αλλά κι εγώ προσωπικά , καταγγείλαμε συγκεκριμένες συμπεριφορές. Μόνο που ως κόμμα κι επειδή προασπίζουμε τους θεσμούς, όταν είχα τις επαφές με τον κύριο Μπαλτάκο, δεν  είχα την κάμερα στο πέτο. Γιατί αν είχα την κάμερα στο πέτο, θα εμφανιζόταν ίδιο ένα βίντεο σαν του κυρίου Κασιδιάρη.
Έχουμε καταθέσει κύριε Οικονόμου, από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, μια πρόταση Νόμου για άρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που αφορούσε και την ΕΡΤ. Την επομένη μέρα από την κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης νόμου, με καλεί ο κύριος Μπαλτάκος στο γραφείο του και μου λέει ευθέως, υπονοώντας ότι ίδια πρόταση έχει κάνει και στο ΠΑΣΟΚ: «ή αποσύρετε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ή πάμε σε εκλογές». Σε ερώτηση μου: «Τι θα γίνει Τάκη μου (είχαμε αυτή την ευχέρεια…) την επομένη των εκλογών;» Σε αυτή λοιπόν την ερώτηση μου, μου απάντησε ότι δυστυχώς έτσι όπως είναι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, «δεν το θέλουμε αλλά θα αναγκαστούμε να κάνουμε Κυβέρνηση με τη Χρυσή Αυγή».
 Όπως καταλαβαίνετε το σοκ που υπέστην και εγώ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και η Κοινοβουλευτική Ομάδα που ενημερώθηκε ήταν συγκλονιστικό. Εκείνη τη στιγμή, εγώ δεν κατάλαβα κύριε Λυριτζή, κύριε Οικονόμου, ότι μιλούσε ο κύριος Μπαλτάκος για λογαριασμό του. Μου μετέφερε θέση της Κυβέρνησης.
Και θέλω να πω το εξής  ότι αυτόν τον εκβιασμό τον κορυφαίο, τον έσχατο δεν μπορούσαμε να τον ανεχτούμε. Ήταν λοιπόν τότε η χρυσή ευκαιρία να εκκαθαριστεί ο υπερσυντηρητικός, ακροδεξιός κύκλος που περιβάλλει τον κύριο Σαμαρά. Ήταν η ευκαιρία τότε για το καλό της χώρας. Γιατί αυτή τη στιγμή διακυβεύεται δυστυχώς η ομαλότητα, η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα της χώρας διεθνώς.
Ανέφερα λοιπόν το συγκεκριμένο συμβάν και θα αναφέρω και το επόμενο, το τελευταίο, προκειμένου να καταδείξω ότι η ατζέντα του κυρίου Μπαλτάκου ως επικεφαλής αυτού του κύκλου ήταν η κυρίαρχη μέχρι τη δολοφονία του Φύσσα. Έκτοτε εκ των πραγμάτων οι δυναμική των εξελίξεων υποχρέωσε την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα. Το τελευταίο είναι το πρόσφατο συμβάν στη Βουλή με τον κύριο Γρηγοράκο που παραλίγο να πέσει η Κυβέρνηση. Ο κύριος Γρηγοράκος ως καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός, απέσυρε δύο φορές μια τροπολογία. Την τροπολογία για το μεταναστευτικό. Να σας θυμίσω ότι ο κύριος Μιχελάκης, πήρε πάνω του το παιχνίδι, λέγοντας ότι τη συγκεκριμένη διάταξη, την απόσυρση δεν την υπέγραψε ο κύριος Μπαλτάκος και γι’ αυτό θεωρείται ως μη αποσυρθείσα. Σηκώθηκε και έφυγε από τα έδρανα της Βουλής ο κύριος Γρηγοράκος. Προκλήθηκε σοβαρότατη κυβερνητική κρίση. Και απεφεύχθη την τελευταία στιγμή όταν υποχώρησε ο κύριος Μπαλτάκος… Ας μη γελιόμαστε. Αν δεν είμαστε ειλικρινείς δεν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε πολιτικό κλίμα ομαλό και φερεγγυότητα της χώρας. Μέχρι τη δολοφονία του Φύσσα, του μακαρίτη του Φύσσα, η ατζέντα Μπαλτάκου, η ακροδεξιά, ήταν κυρίαρχη στη Νέα Δημοκρατία.
Όταν αποχώρησε η ΔΗΜΑΡ δυστυχώς πολλά κυρίαρχα ΜΜΕ, θεωρώντας ότι εμείς διασαλεύουμε την πολιτική ομαλότητα άρχισε το πυρ. Ουσιαστικά δεν μπορούσαμε να αρθρώσουμε λέξη. θα ήταν πάρα πολύ παραγωγικό αν παρουσιάζατε τα αντίστοιχα απόσπασμα από τις συνεντεύξεις. Τότε πέρασε στα ψιλά η καταγγελία του Φ. Κουβέλη γιατί κανένας δεν ήθελε φεύγοντας η ΔΗΜΑΡ να διασαλευτεί η κυβερνητική ομαλότητα. Αυτά τα οποία λέγαμε τότε, κανένας μα κανένας δεν έδωσε σημασία. Άρχισαν να συζητούνται κάπως μετά τη δολοφονία Φϋσσα, όταν λέγανε «δικαιώθηκε η ΔΗΜΑΡ», στη συνέχεια πάλι ξεχάστηκε και δε μίλησε κανένας.
Οι κατηγορίες κατά της κυβέρνησης ήταν ότι ουσιαστικά δεν πήρε μέτρα κατά της Χ.Α., όχι δικαστικά αλλά προκαταρκτικά, πολύ νωρίτερα. Δεν είναι ότι δεν έχει τα στοιχεία της εγκληματικής οργάνωσης η Χ.Α. Τοποθετήθηκα από την πρώτη στιγμή στην ολομέλεια της Βουλής . Δυστυχώς κάποιοι συνάδελφοι υιοθέτησαν κάποια στιγμή στην ολομέλεια χτες την ατζέντα της Χ.Α. ότι ίσως να είναι και πολιτική δίωξη. Έκανα αμέσως παρέμβαση για λογαριασμό της ΔΗΜΑΡ και είπα ότι αν το Κοινοβούλιο και οι πολιτικοί Αρχηγοί  και οι κοινοβουλευτικές ομάδες μπορούν να διανοηθούν ότι η δικαιοσύνη λειτουργώντας θεσμικά ασκεί πολιτικές διώξεις τότε πλέον έχουν καταρρεύσει τα πάντα.»

                        03/04/2014