Τρίτη 29 Απριλίου 2014

«Μπαίνουμε στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας»...Φ.Κουβέλης



«Μπαίνουμε στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας»

29/04/2014





«Μπαίνουμε στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας» δήλωσε στον Real FM o πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι αν έχουμε αλλεπάλληλες εκλογές η χώρα θα μπει σε περιπέτειες. «Γι αυτό είπα ότι βλέπω μπροστά μου κυβερνήσεις συνεργασίας στη βάση ενός προγράμματος προοδευτικού χαρακτήρα και αναμφισβήτητα με εγγυημένη τη συλλειτουργία στη βάση των όσων θα έχουν συμφωνηθεί» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Ο κ. Κουβέλης, αναφερόμενος στην οικονομία, τόνισε ότι «έρχονται νέα μέτρα», εκτίμησε ότι θα αρθούν οι οποιοι περιορισισμοί για τις ομαδικές απολύσεις, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται δανεισμό αλλά αναδιάρθρωση του χρέους. Είπε χαρακτηστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ: «Νέα μέτρα έρχονται. Για παράδειγμα έρχονται νέα μέτρα στα εργασιακά. Φαίνεται ότι θα έρθει στην Ελλάδα το λεγόμενο λοκ άουτ, δηλαδή η ανταπεργία της εργοδοσίας. Φαίνεται ότι θα έρθει η άρση των όποιων περιορισμών υπάρχουν αναφορικά με τις ομαδικές απολύσεις. Και δεν το λέω εγώ το λέει η ανακοίνωση της τρόικας που είπε ότι αυτά τα μέτρα είναι μπροστά. Και έχουμε τη διαβεβαίωση, προσπαθώ με ακρίβεια να το μεταφέρω από το ανακοινωθέν της τρόικας, αυτά τα μέτρα υποσχέθηκε η κυβέρνηση να τα υλοποιήσει. Κι έχουμε κι άλλα ζητήματα. Η Ελλάδα κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται δανεισμό. Η Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους που αναμφισβήτητα μπορεί να περιέχει σωρευτικά ή διαζευτικά την απομείωση μέρους του δημοσίου χρέους, τη μεγάλη χρονική επιμήκυνση και αναμφισβήτητα την μείωση των επιτοκίων».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρθηκε και στην κοινή παρουσία του με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο βιβλίο της Μαριλένας Κοππά. «Ανέμενα να υπάρξει αυτός ο θόρυβος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί στις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος. Πρόκειται για την παρουσίαση ενός βιβλίου της κ. Μαριλένας Κοππά η οποία είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική Συνεργασία και ήταν πάρα πολύ στενός συνεργάτης του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Κατά συνέπεια όσοι κουβαλούν στο πολιτικό μυαλό τους λαιστρυγόνες και κύκλωπες κάνουν λάθος».

www.badiera.gr