Κυριακή 27 Απριλίου 2014

βιογραφικά και φωτογραφίες των υποψηφίων της "γνώση και συνεργασία"

βιογραφικά και φωτογραφίες των υποψηφίων της "γνώση και συνεργασία"
   
 Κυριακή, Απρίλιος 27, 2014 - 17:30 πηγή:e-drama.eu
Σε εκδήλωση της νέας αυτοδιοικητικής παράταξης «γνώση και συνεργασία», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23.4.2014 και ώρα 18:00 στο Νησάκι Δράμας παρουσία του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ Βασίλη Τραϊφόρου και του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Κώστα Αβραμίδη, έγινε παρουσίαση του προγράμματος της παράταξης για την Περιφέρειά μας, αλλά και τη Δράμα ειδικότερα και παρουσίαση των υποψηφίων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό της.
Ανδρεάδου - Βαρούδογλου Κατερίνα, Δικηγόρος
Κατάγεται από αγροτική οικογένεια. Γεννήθηκε στους Σιταγρούς  Δράμας το 1963. Ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ιταλία και συνέχισε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε. Ασκεί Δικηγορία στη Δράμα από το 1994. Είναι παντρεμένη με τον Θεολόγο Βαρούδογλου, εκπαιδευτικό, και κατοικούν στο Δοξάτο Δράμας. Κομματικά ανένταχτη, ανήκε στον ευρύτερο αριστερό προοδευτικό χώρο και πίστευε πως οι πολιτικές της ανησυχίες και στοχεύσεις μπορούσαν να εκφρασθούν από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Μετά την ίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, εντάχθηκε στη ΔΗΜΑΡ Δράμας και ήταν υποψήφια Βουλευτής στις εκλογές του 2012.
Ανδρέογλου Γιάννης, Γραφίστας
Γεννήθηκε το 1984 στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, όπου και κατοικεί. Έχει σπουδάσει γραφικές τέχνες στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ και στο Meditterarean College. Ασχολήθηκε και διαθέτει εμπειρία διοργάνωσης μουσικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ στην Ελλάδα (Θες/νίκη – Αθήνα) σε συνεργασία με επαγγελματίες του χώρου από τη χώρα μας και το εξωτερικό. Τοποθετημένος πολιτικά στο χώρο της ευρύτερης αριστεράς, αλλά ανένταχτος κομματικά έως και το 2012, οπότε εντάχθηκε στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Μέλος της Ν.Ε. Δράμας της ΔΗΜΑΡ.
Ζυμαρίδης  Γιάννης, Συν/χος Επιχειρηματίας
Γεννήθηκε το 1948 στη Χωριστή Δράμας, όπου και κατοικεί. Σπούδασε ηλεκτρολόγος – εργοδηγός και απασχολήθηκε στην ειδικότητα αυτή επί 15 χρόνια. Ακολούθως ανέπτυξε επιχειρηματική δράση (μεταλλικά έπιπλα, μάρμαρα) και συνδικαλιστική δράση (μέλος του Επιμελητηρίου Δράμας και του Προεδρείου της ΓΕΣΕΒΕ). Σήμερα είναι συν/χος του ΟΑΕΕ. Ενεργό μέλος και επί σειρά ετών Πρόεδρος του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙΣΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και επί πολλά χρόνια ενεργός στα πολιτιστικά δρώμενα της Δράμας. Από μικρή ηλικία ενταγμένος στο χώρο της Αριστεράς. Υπήρξε στο παρελθόν υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος. Ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ Δράμας.
Καρακούσης Γιάννης, Αγρότης
Γεννήθηκε το 1956 στην Αλιστράτη Σερρών, όπου και κατοικεί. Σπούδασε Μηχανολόγος Εργοδηγός. Εργάσθηκε στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και ανέπτυξε επί δεκαετία συνδικαλιστική δράση. Απασχολήθηκε επί χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας (υδραυλικός) και διετέλεσε μέλος της Διοίκησης του Συνεταιρισμού «ΥΔΡΩ».  Τα τελευταία χρόνια ασκεί το επάγγελμα του αγρότη καλλιεργώντας οπωροκηπευτικά. Από μικρή ηλικία ενταγμένος στην Αριστερά και ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ. Υπήρξε υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος και υποψήφιος Βουλευτής στις εκλογές του 2012.
ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ,  ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής)
Γεννήθηκε το 1976 στα Λευκόγεια Κ. Νευροκοπίου και κατοικεί στη Δράμα. Απόφοιτος Λυκείου. Υπήρξε επί 12 χρόνια επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Έχει αγωνιστεί και με τη φανέλα της Δόξας Δράμας. Διαθέτει πτυχίο Προπονητή Ποδοσφαίρου. Είναι άγαμος και ιδιωτικός υπάλληλος. Με την πολιτική και τα κοινά ασχολείται για πρώτη φορά.
Σταυρίδου - Ξανθοπούλου Σύλβια, Πανεπιστημιακός
Γεννήθηκε στη Δράμα το 1968. Αποφοίτησε από το Α΄ Λύκειο Δράμας το 1985, και ακολούθησε πανεπιστημιακές σπουδές. Από το 1997 έως το 2000 εργάσθηκε ως ερευνητική υπότροφος του "Max-Planck-Institut für ausländisches und internationales Patent-, Urheber- und Wettbewerbsrecht", στο Μόναχο. Το 2003 εκλέχθηκε μέλος Δ.Ε.Π. στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου υπηρετεί και σήμερα στη βαθμίδα της Επικούρου Καθηγήτριας στο Εμπορικό και Οικονομικό Δίκαιο. Είναι δικηγόρος παρ’ εφέταις στο Πρωτοδικείο Δράμας και παντρεμένη με τον Μιχάλη Ξανθόπουλο.
Χατζοπούλου Ολυμπία,  Αρχιτέκτων & Πολ. Μηχανικός
Γεννήθηκε το 1960 στη Δράμα. Σπούδασε Πολιτικός και Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Α.Π.Θ. Ως φοιτήτρια οργανώθηκε στην ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ. Εργάσθηκε από το 1984 έως το 1989, οπότε και παραιτήθηκε, στη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Σχεδίου Πόλεως στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Έκτοτε ασκεί ελεύθερο επάγγελμα (μελέτες αποκατάστασης διατηρητέων κτιρίων, αναπλάσεις υπαίθριων αστικών χώρων, παρεμβάσεις σε προστατευόμενα φυσικά τοπία). Συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα και έχει διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ και μέλος της 1ης Κεντρικής Επιτροπής.
Χατζηγεωργίου Παναγιώτης - Δικηγόρος
Γεννήθηκε το 1961 στα Κουδούνια Δράμας και κατάγεται από αγροτική οικογένεια. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αρρένων Δράμας το 1979 και από τη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1985. Ασκεί Δικηγορία στη Δράμα από το 1988 και έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας επί τρεις θητείες. Ως φοιτητής συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Υπήρξε μέλος και στέλεχος του ΣΥΝ Δράμας και Γραμματέας της Ν.Ε. Δράμας από το 2003 έως το 2008, οπότε και  παραιτήθηκε κάνοντας πράξη τις απόψεις του για ανανέωση. Ως μέλος και εκπρόσωπος του Κοινωνικού Φόρουμ Δράμας συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες του. Ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς και Γραμματέας της Ν.Ε. Δράμας. Αρθρογραφεί τακτικά στον τοπικό τύπο για επίκαιρα θέματα νομικά, κοινωνικά, πολιτικά, τοπικού αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.