Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ολοκλήρωση των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής –Δευτερολογία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη

Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ με θέμα τον προγραμματισμό δράσης. Η Κεντρική Επιτροπή, στο τέλος των εργασιών, ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.
Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης αναφερόμενος στο θέμα των εξελίξεων στο χώρο της κεντροαριστεράς, σημείωσε:
«Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ,  εν τη ρύμη του εκνευρισμού του, το ομολόγησε:  ψηφίστε, είπε, το μοντέλο της κεντροαριστεράς που σας υποδεικνύω για να μην απονομιμοποιηθεί η στρατηγική της χώρας. Δηλαδή, ψηφίστε την κεντροαριστερά του ΠΑΣΟΚ για να στηρίξετε την κυβέρνηση των συγκεκριμένων λογικών και επιλογών».
«Ε, αυτή την κεντροαριστερά δεν την έχει ανάγκη ο τόπος», κατέληξε.
Αναφερόμενος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στην φυσιογνωμία και στον διακριτό πολιτικό ρόλο του κόμματος, τόνισε:
«Βρισκόμαστε σε πλήρη αντίθεση με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αλλά και με τον αριστερό λαϊκισμό. Αρνούμαστε τόσο τις συντηρητικές κατευθύνσεις όσο και τον λαϊκότροπο αντιπολιτευτικό λόγο».
Όσον αφορά το θέμα της συγκρότησης του προοδευτικού πόλου, ο Φ. Κουβέλης, επισήμανε ότι η Ε.Ε. του κόμματος θα ολοκληρώσει στο συντομότερο δυνατό χρόνο τις αναγκαίες διαβουλεύσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι τις όποιες αποφάσεις  θα κληθεί να λάβει ως τελικός κριτής η  Κ.Ε. του κόμματος