Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΘΕΜΑ :
Συνέντευξη του εκπροσώπου τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρήστου Μαχαίρα στην εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, στον ΣΚΑΪ 100,4 για το θέμα Σβόμποντα.

«Ο εκνευρισμός του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του για το γεγονός ότι  οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές στηρίζουν όλα τα ψηφοδέλτια με σοσιαλιστικό πρόσημο δεν υπακούει απλώς και μόνο σε μία ιδιοκτησιακή αντίληψη της  πολιτικής.  Οι δηλώσεις του Χάνες Σβόμποντα έρχονται να ακυρώσουν την προσπάθεια να παρασταθεί η ΔΗΜΑΡ ως δύναμη  που φλερτάρει με τον ευρωσκεπτικισμό, ώστε το ΠΑΣΟΚ και οι «58» να αναδειχθούν ως θεματοφύλακες του ευρωπαϊσμού. Αυτό ακυρώνει ο Σβόμποντα…
Η ΔΗΜΑΡ – θέλει δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ -  είναι δύναμη της μεταρρυθμιστικής Αριστεράς,  που εντάσσεται όχι τυπικά, αλλά ουσιαστικά, στον ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό χώρο και μεταφέρει  την ευρωπαϊκή κληρονομιά της ανανεωτικής Αριστεράς. Στην πολιτική – ας το πάρουν απόφαση – δεν χωρούν κυριότητες και επικαρπωτές. Το ποιος δικαιούται να μιλά στο όνομα των σοσιαλιστικών ιδεών δεν είναι θέμα συμβολαίων. Προκύπτει από τις πολιτικές που υπηρετεί…»