Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

κοινωνικοί λαχανόκηποι

Η διοικούσα Επιτροπή του Δημοτικού λαχανόκηπου καλεί τους ενδιαφερόμενους πολίτες, μόνιμους κατοίκους του Δήμου Δράμας να υποβάλλουν, μέχρι την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, στο Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας (αριθμός γραφείου 108) αίτηση με την οποία να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την παραχώρηση δικαιώματος διετούς χρήσης κηποτεμαχίου στο λαχανόκηπο του Δήμου Δράμας.
Οι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου δεν προσκομίζουν δικαιολογητικά και επιλέγονται κατά απόλυτη προτεραιότητα.
Οι πολίτες που δεν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου προσκομίζουν με την αίτηση τους τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
-Φωτοτυπία ταυτότητας
-Εκκαθαριστικό τελευταίας χρήσης
-Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν κατέχουν οι ίδιοι ή μέλος της οικογένειας τους κηποτεμάχιο στο λαχανόκηπο της Περιφερειακής Ενότητας ή ότι δεσμεύονται ότι θα παραιτηθούν (οι ίδιοι ή μέλος της οικογένειας τους) του δικαιώματος τους από αυτό σε περίπτωση που τους παραχωρηθεί κηποτεμάχιο στο λαχανόκηπο του Δήμου Δράμας και ότι δεν κατέχουν ή καλλιεργούν οι ίδιοι ή μέλος της οικογένειας τους αρδευόμενα αγροτεμάχια εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Δράμας.
-Για τους αιτούντες που είναι ΑΜΕΑ, σχετικό πιστοποιητικό από το οποίο να προκύπτει ότι ανήκουν στην εν λόγω ευπαθή ομάδα.
Επισημαίνεται ότι η κατανομή των κηποτεμαχίων που δεν θα παραχωρηθούν στους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου θα πραγματοποιηθεί μετά από δημόσια κλήρωση ως ακολούθως:

-Το 70% των διαθέσιμων κηποτεμαχίων θα τεθούν σε κλήρωση μεταξύ των αιτούντων που έχουν τεκμαρτό εισόδημα έως 20.000,00 €. Για τους αιτούντες που είναι ΑΜΕΑ ή πολύτεκνοι των προαναφερόμενο όριο τεκμαρτού εισοδήματος προσαυξάνεται σε 30.000,00 €.
-Το 30% των διαθέσιμων κηποτεμαχίων θα τεθούν σε κλήρωση μεταξύ των αιτούντων που έχουν τεκμαρτό εισόδημα άνω των 20.000,00 €. Για τους αιτούντες που είναι ΑΜΕΑ ή πολύτεκνοι το προαναφερόμενο όριο τεκμαρτού εισοδήματος προσαυξάνεται σε 30.000,00 €.
Μετά την επιλογή τους με την προαναφερόμενη διαδικασία, οι δικαιούχοι υπογράφουν πρωτόκολλο εγκατάστασης από το οποίο θα απορρέουν οι υποχρεώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 5 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Λαχανόκηπου Δ. Δράμας και τα δικαιώματα που προβλέπονται στο άρθρο 6 του ιδίου Κανονισμού.