Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΤΩΡΑ !!!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΣ                     ΔΡΑΜΑ 23/11/2013

ΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΤΩΡΑ !!!
Αποτελεί κοινό τόπο ότι η μικρομεσαία επιχείρηση αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Συμφωνούν όλοι η ενίσχυσή τους όχι μόνο θα αποτρέψει το κλείσιμο και άλλων επιχειρήσεων, αλλά ότι επιπρόσθετα θα λειτουργήσει ως φραγμός στην αύξηση της ανεργίας και θα οδηγήσει σε ουσιαστική μείωση της. Γνωρίζουμε όλοι ότι ο εμπορικός κόσμος της χώρας στραγγαλίζεται από τις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές που δέχονται αδιαμαρτύρητα και υλοποιούν τις εξοντωτικές οδηγίες της τρόϊκας και των μνημονίων.
Το ελάχιστο που θα μπορούσε και θα έπρεπε να κάνει η Κυβέρνηση είναι να αλλάξει το ισχύον καθεστώς σχετικά με τις οφειλόμενες στον ΟΑΕΕ εισφορές. Το καθεστώς αυτό αφενός μεν αποδεδειγμένα στερεί από τον οργανισμό ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αφετέρου δε αφήνει δίχως ασφάλιση εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους και τους τιμωρεί με φυλακίσεις.
Χαριστική βολή αποτελεί η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες κατασχέσεις.
Απαιτείται άμεσα λύση στο πρόβλημα. Λύση που θα υλοποιεί τις προτάσεις των εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, που έχει συναντηθεί για το ζήτημα αυτό με τους εκπροσώπους των επαγγελματοβιοτεχνών και στη Δράμα, έχει καταθέσει πρόσφατα πρόταση νόμου στη Βουλή με άξονες:
α) τη διασφάλιση της πρόσβασης όλων των ασφαλισμένων σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξαρτήτως οφειλών τους
β)την αποποινικοποίηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ, όπως συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα ταμεία των ελεύθερων επαγγελματιών (επιστημονικά επαγγέλματα)
γ) τη δυνατότητα ρεαλιστικής ρύθμισης, που θα λαμβάνει υπόψη της τις σημερινές οικονομικές δυνατότητες και τη βιωσιμότητα και φερεγγυότητα των εμπόρων και επιχειρηματιών προ της κρίσης
Επιτέλους η Κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τη φωνή απόγνωσης της αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να δώσει λύσεις,


                                                Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Δράμας της ΔΗΜΑΡ