Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ενιαίο μέτωπο κατά της Χ.Α.

ΔΗΜΑΡ: Είναι ώρα να τελειώνουμε με το νεοναζιστικό μόρφωμα

tvxs.gr/node/140196
Την ανάγκη συγκρότησης ενός ενιαίου μετώπου κατά της Χρυσής Αυγής επαναλαμβάνει η Δημοκρατική Αριστερά με ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες του υπαρχηγού της Χ.Α Χρ. Παππά που είδαν το φως της δημοσιόητας το Σάββατο και στις οποίες εμφανίζεται να χαιρετά ναζιστικά φορώντας στολή των Ες-Ες.
«Οι φωτογραφίες με τη στολή των Ναζί, οι όρκοι πίστης στην ανώτερη φυλή, οι ναζιστικοί χαιρετισμοί, οι χυδαίες αναφορές στους Εβραίους και, βεβαίως, οι εγκληματικές δραστηριότητες επιβεβαιώνουν ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί τη συνέχεια των Ναζί του Χίτλερ», τονίζει η ΔΗΜΑΡ.
«Τώρα όλοι η κοινωνία γνωρίζει περί τίνος πρόκειται. Τώρα είναι η ώρα να τελειώνουμε με το νεοναζιστικό και εγκληματικό μόρφωμα», καταλήγει η ανακοίνωση.
Χατζησωκράτης: Ο Μπαλτάκος έθετε εμπόδια στο αντιρατσιστικό
«Ο κ. Ρουπακιώτης έθετε το θέμα (του αντιρατσιστικού νόμοσχεδίου» ώστε να παρέμβουμε και να δούμε το ζήτημα με τη Χρυσή Αυγή. Ήταν ένα θέμα που συζητιόταν σε όλη την Ευρώπη, με έντονο τρόπο» δήλωσε ο Δημήτρης Χατσησωκράτης το Σάββατο μιλώντας στον «Real Fm». Όπως τόνισε, το πρώτο θέμα που αναδείκνυε ο πρόεδρος και όλα τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ήταν η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Παράλληλα άφησε σαφείς αιχμές εναντίον του γραμματέα της κυβέρνησης και συνεργάτη του πρωθυπουργού, Τάκη Μπαλτάκου.
«Δεν γνωρίζετε τι έγινε με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο; Ο κ. Μπαλτάκος ήταν αυτός που απέτρεπε να υπάρχει και να προχωρήσει η υπόθεση του αντιρατσιστικού νόμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζησωκράτης.