Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡT

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡT

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Είμαστε αντίθετοι, είμαστε αντίπαλοι με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι απαράδεκτο να κλείσει. Η οποιαδήποτε ρύθμιση δεν δικαιολογεί ούτε για μια στιγμή κλειστή τη ραδιοτηλεόραση.
Όπως έχω από χθες πει, εμείς καταθέτουμε πρόταση νόμου στη βουλή-κατατίθεται σε λίγη ώρα-σύμφωνα με την οποία καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να μην ψηφίσουν, να μην κυρώσουν την πράξη νομοθετικού  περιεχομένου και όχι μόνον αυτό, αλλά η μη κύρωση να έχει και αναδρομική ισχύ έτσι ώστε να μην παραχθεί το οποιοδήποτε δυσμενές αποτέλεσμα για την ΕΡΤ , για τους εργαζόμενους, για ό,τι δημοκρατικά εκφράζει η  δημόσια ραδιοτηλεόραση.

          Η αντίθεσή μας ήταν γνωστή, ήταν δηλωμένη. Είμαστε ριζικά αντίθετοι  στην επιλογή που έκανε η κυβέρνηση, δια  του πρωθυπουργού,  να εκδώσει την πράξη νομοθετικού  περιεχομένου και μάλιστα χωρίς την υπογραφή των υπουργών που έχει προτείνει η ΔΗΜΑΡ . Θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Θα δώσουμε τη μάχη να ανοίξει η δημόσια ραδιοτηλεόραση και τούτο είναι ανεξάρτητο από την ανάγκη να υπάρξουν αναδιαρθρώσεις, να υπάρξει εξορθολογισμος, να αναβαθμιστεί η ΕΡΤ  για να μπορέσει δημοκρατικά να ανταποκριθεί σε αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός  και επιβάλει η ουσιαστική ενημέρωση  και επικοινωνία. Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα αυτό από την απαράδεκτη επιλογή  να κλείσει η ΕΡΤ. Για εμάς είναι θέμα δημοκρατίας.