Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ: Το κλείσιμο της ΕΡΤ θυμίζει Ιράν

Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ: Το κλείσιμο της ΕΡΤ θυμίζει Ιράν
«Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, αλλά το πώς θα γίνουν είναι το ζητούμενο» είπε στο στούντιο της ΕΡΤ
Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ: Το κλείσιμο της ΕΡΤ θυμίζει Ιράν
Το ζήτημα δεν είναι μόνο η ΕΡΤ, αλλά γενικότερα η δημόσια ραδιοτηλεόραση στην Ευρώπη γι' αυτό και υπήρξαν όλες αυτές οι αντιδράσεις από προσωπικότητες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες υπογράμμισε ο κ. Κον- Μπεντίτ ( Πηγή: Γιώργος Οικονομόπουλος)
6
εκτύπωση  

 
Ο ΚΟΝ-ΜΠΕΤΙΤ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
Ο ΚΟΝ-ΜΠΕΤΙΤ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
Ο ΚΟΝ-ΜΠΕΤΙΤ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
Ο ΚΟΝ-ΜΠΕΤΙΤ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
Ο ΚΟΝ-ΜΠΕΤΙΤ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
Ο ΚΟΝ-ΜΠΕΤΙΤ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
Ο ΚΟΝ-ΜΠΕΤΙΤ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
Ο ΚΟΝ-ΜΠΕΤΙΤ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
 
8  φωτογραφίες
Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες, Κυριακή 16 Ιουνίου, ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Πρασίνων κ. Ντιανιέλ Κον-Μπεντίτ, ο οποίος σήμερα έδωσε συνέντευξη Τύπου στις 11.00 στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου. Στη συνέντευξη συμμετείχαν επίσης η κυρίαΡεβέκα Χαρμς, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, και ο κ.Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων.

Ερωτηθείς σχετικά με την ΕΡΤ ο κ. Κον-Μπεντίτ είπε ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και ότι πάντα υπάρχουν λύσεις. Τόνισε επίσης ότι η γερμανίδα καγκελάριος κυρία Ανγκελα Μέρκελ δεν θα μπορούσε ποτέ να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στη Γερμανία, με την ίδια ευκολία που έκλεισε την ΕΡΤ η ελληνική κυβέρνηση. Όπως σημείωσε το ζήτημα δεν είναι μόνο η ΕΡΤ, αλλά γενικότερα η δημόσια ραδιοτηλεόραση στην Ευρώπη γι' αυτό και υπήρξαν όλες αυτές οι αντιδράσεις από προσωπικότητες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Κον-Μπεντίτ υπογράμμισε ότι σαφώς πρέπει να αλλάξει η Ελλάδα, αλλά είπε ότι πρέπει επίσης να αλλάξει και η Ευρώπη, ενώ τόνισε ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης τον αιφνιδίασε. «Ουδείς αμφιβάλλει ότι είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις στην ΕΡΤ, αλλά όχι με αυτόν τον βίαιο τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι οι μεθοδεύσεις αυτές «θυμίζουν Πούτιν και Ιράν».

Περίπου στις 15.30 ο κ. Κον-Μπεντίτ επισκέφθηκε το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Αμέσως μετά εμφανίστηκε στο στούντιο της ΕΡΤ. «Θα πρέπει να βρεθεί λύση, να ανοίξει η τηλεόραση και μετά με συζήτηση να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα της ΕΡΤ» τόνισε.

«Είμαι εδώ για να ακούσω» είπε. «Θέλω να ακούσω τη γνώμη των εργαζομένων για το πώς φαντάζονται τη δημόσια τηλεόραση, γιατί υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην κρατική και τη δημόσια τηλεόραση».

«Νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε η ΕΡΤ είναι χαρακτηριστικός αυταρχικών καθεστώτων» σημείωσε ο κ. Κον-Μπεντίτ, ενώ επανέλαβε τη θέση του ότι το λουκέτο της ΕΡΤ θυμίζει Πούτιν και Αχμεντινεζάντ. «Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, αλλά το πώς θα γίνουν είναι το ζητούμενο» ανέφερε.

«Είναι απίστευτο ότι η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να επιβάλει αλλαγές στην κοινωνία. Μια κοινωνία σαν την ελληνική δεν μπορεί να εμπλακεί σε έναν αγώνα όπου δεν υπάρχουν νικητές. Η Ελλάδα χρειάζεται δράση και όχι εκλογές» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Ο κ.Σαμαράς συμπεριφέρεται σαν τον Ερντογάν και κάνουν και οι δύο λάθος».

«Το μάθημα είναι ότι πρέπει να αποκοπούν τα δημόσια μέσα ενημέρωσης από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις» κατέληξε.