Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Νέο αδιέξοδο για την ΕΡΤ - Δεν έπεισε τον Κουβέλη η μεταβατική πρόταση Σαμαρά

Νέο αδιέξοδο για την ΕΡΤ - Δεν έπεισε τον Κουβέλη η μεταβατική πρόταση ΣαμαράΔιαδώστε αυτό το άρθρο


Μισή ώρα κράτησε η συνάντηση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η μεταβατική πρόταση τουΜαξίμου δεν είχε αποτέλεσμα και όλα παραμένου στον αέρα.

Με το λουκέτο στην ΕΡΤ να παραμένει και την κυβερνητική συνοχή να απειλείται, η κυβέρνηση φαίνεται πως θέλησε να κάνει ένα βήμα προς τους κυβερνητικούς εταίρους.

Έτσι, το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, βρέθηκε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος, Φώτη Κουβέλη.

Η συνάντηση των δυο ανδρών διήρκεσε 30 λεπτά. Και σε αυτό το διάστημα, ο απεσταλμένος του Αντώνη Σαμαρά μετέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταβατική πρόταση στη ΔΗΜΑΡ. Το περιεχόμενό της παραμένει άγνωστο, αφού ο Φώτης Κουβέλης πέταξε το μπαλάκι στο Μαξίμου για τη δημοσιοποίησή της.

Όποια κι αν είναι, η πρόταση εισέπραξε το οχι του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, γίνεται γνωστό από την Αγίου Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε επικοινωνία και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η πρόταση Σταμάτη δεν αφορά μια ανοιχτή ΕΡΤ, όπως απαιτούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι οι όποιες εξελίξεις θα έχουν ως βάση το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ.

Από το Μαξίμου τονίζεται πως δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών ούτε και κινδυνεύει η συνοχή της κυβέρνησης. Η προσπάθεια που γίνεται μέσω των επαφών που υπάρχουν τις τελευταίες ώρες είναι για να ανοίξει ο δρόμος ώστε να υπάρξει συμφωνία στη συνάντηση των τριών αρχηγών το απόγευμα της Δευτέρας.

Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί πως αν οι τρεις αρχηγοί συμφωνήσουν τη Δευτέρα, τότε μπορεί να ξεκινήσει η πιλοτική εκπομπή της νέας δημόσιας τηλεόρασης πριν από το τέλος Αυγούστου.

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει ότι δεν θα δεχθεί η ΕΡΤ να εκπέμψει ακόμη και με πρόγραμμα «κονσέρβας» και επισημαίνουν ότι σε κάθε περίπτωση για να υπάρξει διάλογος θα πρέπει να είναι ανοιχτή.

Αυτό ξεκαθάρισε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, μιλώντας στη ΝΕΤ. "Όποια συζήτηση πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ να εκπέμπει κανονικό πρόγραμμα. Όλα τα άλλα είναι σενάρια που δεν αφορούν τη Δημοκρατική Αριστερά. Δε θα ψηφίσουμε άλλη επιλογή".