Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Κουβέλης: Είχε συμφωνήσει ρητά ο Σαμαράς για το αντιρατσιστικό

Κουβέλης: Είχε συμφωνήσει ρητά ο Σαμαράς για το αντιρατσιστικό

  • (0)

«Η στροφή της ΝΔ επιβλήθηκε από τακτικούς υπολογισμούς»

Την φημολογία περί ρήγματος στην συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης, διέψευσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στον απόηχο της ενδοκυβερνητικής διαμάχης, με αφορμή του αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. «Υπήρξε μία μεγάλη διαφορά για την οποία δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος», είπε, μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. 

«Είχε συμφωνήσει ρητά ο κ. Σαμαράς για το αντιρατσιστικό. Η στροφή της ΝΔ επιβλήθηκε από τακτικούς υπολογισμούς. Η ΝΔ θεώρησε πως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εάν πήγαινε στη Βουλή θα δημιουργούσε πρόβλημα στη ΝΔ από τα δεξιά της», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουβέλης. 

«Ο εκφασισμός που προωθείται μέσα στη ελληνική κοινωνία, οι πράξεις οι παράνομες, οι βιαιοπραγίες πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η δημοκρατία έχει ανοχή έχει και νόμους», πρόσθεσε, ενώ απαντώντας για τα περί θυματοποίησης της Χρυσής Αυγής, τόνισε ότι δεν συμμερίζεται αυτή την ανάλυση. 

Εξέφρασε δε την άποψη ότι το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει δεν αξιοποιείται. «Υπάρχει πρόβλημα εφαρμογής και σεβασμού των νόμων», είπε χαρακτηριστικά. 

«Όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου πρέπει να αφήσουν τα τερτίπια. Καλώ τον κ. Τσίπρα να εγκαταλείψει τα τερτίπια και τους τακτικισμούς και να ψηφίσει το εν λόγω νομοθέτημα», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.

«Χρειάζεται συντονισμός του κυβερνητικού έργου που θα αφορά τις δράσεις των επιμέρους υπουργείων. Δε αποκλείεται συμμετοχή μας με πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και υποστήριξε πως ενδεχομένως να χρειάζεται και ανασχηματισμός.

«Διαφωνίες υπάρχουν και πολιτικές και ιδεολογικές. Δεν θέλουμε να κινδυνέψει η σταθερότητα της κυβέρνησης γι αυτό και την στηρίζουμε. Πρέπει να αναζητούμε τον κοινό πολιτικό τόπο και να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται», ανέφερε.

«Υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης στην οικονομία και προς τη κατεύθυνση αυτή πορευόμαστε», σημείωσε.