Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΔΗΜΑΡ- Αριστερό Δίκτυο: Η Δημοκρατική Αριστερά μπροστά σε σταυροδρόμι επιλογών


ΔΗΜΑΡ- Αριστερό Δίκτυο: Η Δημοκρατική Αριστερά μπροστά σε σταυροδρόμι επιλογών

10/05/2013


Πρόσθεσε στο FacebookΠρόσθεσε στο DeliciousΠρόσθεσε στο NewsvineΠρόσθεσε στο Twitter
Τη δική του προγραμματική πλατφόρμα για την πολιτική κατάσταση στη χώρα και την έξοδο από την κρίση, παρουσίασε το «Αριστερό δίκτυο» της Δημοκρατικής Αριστεράς. Στις 19 σελίδες του κειμένου των θέσεων με τίτλο «Η Δημοκρατική Αριστερά μπροστά σε σταυροδρόμι επιλογών», το Δίκτυο αναφέρεται σε όλα τα θέματα της πολιτικής καθώς και στη στρατηγική της ΔΗΜΑΡ.

Σχετικά με την συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση συνεργασίας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι συνθήκες υπό τις οποίες συγκροτήθηκε η κυβέρνηση, το φάσμα των δυνάμεων που την συναποτελούν, οι εγγενείς διαφοροποιήσεις στην αντίληψη των μεταρρυθμίσεων και η ισχυρή αλληλεπίδραση με τις Ευρωπαϊκές διεργασίες δίνουν στην κυβέρνηση εκ των πραγμάτων τον χαρακτήρα του «ειδικού σκοπού». Αλλά οι κυβερνήσεις ειδικού σκοπού έχουν σύντομη χρονική διάρκεια και συγκεκριμένα στοιχεία συμφωνίας ενώ η διέξοδος από την κρίση είναι υπόθεση πολύχρονη και οι πολιτικές επιλογές της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι στον πυρήνα τους ασύμβατες με αυτές της Ν.Δ.»

Το Αριστερό Δίκτυο ασκεί κριτική στο τρόπο με τον οποίο η ηγεσία του κόμματος συμμετέχει στην τρικομματική κυβέρνηση και τις θέσεις του σε διάφορα θέματα της κυβερνητικής πολιτικής και τονίζει ότι «Η Δημοκρατική Αριστερά οφείλει να καταθέσει τη δική της πολιτική ατζέντα και να μην ασκεί πολιτική διαμέσου επιφυλάξεων και αστερίσκων. Για να το πράξει αυτό όμως οφείλει να διαλύσει συγχύσεις που αφορούν την κυβερνητική της πολιτική και να υπηρετήσει με σαφήνεια τα κοινωνικά συμφέροντα τα οποία εκφράζει ιστορικά η Ανανεωτική Αριστερά και οι δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας»
Ολόκληρο το κείμενο των θέσεων