Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας


ΘΕΜΑ :
Ανακοίνωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου σχετικά με την τροπολογία για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Με την τροπολογία που υπέγραψε εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Βασίλης Οικονόμου, προβλέπεται ότι με έκθεση του Σώματος Ορκωτών Λογιστών θα τεκμηριώνεται η αντιστοιχία μεταξύ του εκάστοτε οφειλόμενου και καταβληθέντος συμβατικού τιμήματος με το εκτελεσθέν έργο και τις πραγματοποιηθείσες από τη ναυτική μονάδα πληρωμές ή δαπάνες, αναγκαίες για τη ναυπήγηση εκάστου συγκεκριμένου πλοίου. Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει ουσιαστικά να ανοίξουν και πάλι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, να εξασφαλιστεί ρευστότητα για την επιχείρηση ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και να καταβάλλει στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα και στα ταμεία τις ασφαλιστικές εισφορές. 
 Είναι το πρώτο βήμα για την λύση του σύνθετου αυτού προβλήματος. Αισιοδοξούμε ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις που θα επιτρέψουν την υιοθέτηση πολιτικών που ήδη έχουμε προτείνει για την διασφάλιση της βιώσιμης λειτουργίας και ανάπτυξης συνολικά της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της χώρας. Θεωρούμε ότι ο ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος μπορεί να αποτελέσει ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξης για την χώρα μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και να εργαζόμαστε. Η Δημοκρατική Αριστερά θα συνεχίσει να παρεμβαίνει πιεστικά ώστε η κυβέρνηση να υιοθετήσει κάθε πρόσφορο μέτρο και μέσο που θα μεταμορφώσουν τα Ναυπηγεία μας από χώρο προβλημάτων σε πρότυπο ανάπτυξης και βιώσιμης λειτουργίας.