Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για την οικονομία


Δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για την οικονομία

Οι Έλληνες με μεγάλες θυσίες αγωνίζονται να κρατήσουν την Ελλάδα όρθια. Για να παραμείνει η ελληνική κοινωνία ενωμένη, πρέπει κατεπειγόντως να απελευθερωθούν πόροι για αναπτυξιακά έργα, να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις, να ανοίξουν δουλειές και να υπάρξουν έκτακτα μέτρα υποστήριξης των ανέργων.
Η πάταξη της φοροδιαφυγής πρέπει να γίνει με την ανασυγκρότηση των φορολογικών μηχανισμών.Πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις διευκόλυνσης για όσους αδυνατούν να πληρώσουν εφάπαξ μαζεμένες υποχρεώσεις ετών. Άλλο είναι η αδυναμία καταβολής φόρων και άλλο η φοροδιαφυγή.

Για την αναδιοργάνωση του κράτους πρέπει να προωθηθεί αποφασιστικά η διοικητική μεταρρύθμιση, για ένα κράτος μικρότερο, νοικοκυρεμένο, αποτελεσματικό και λειτουργικό, χωρίς σπατάλες και εστίες διαφθοράς. Δογματικές εμμονές σε απολύσεις είναι εκτός τόπου και εκτός χρόνου, αφού με το σχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μειώνεται το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον στον Ευρωπαϊκό νότο, οφείλουμε όλοι, και εδώ και στις Βρυξέλλες, να αντιληφθούμε ότι η πολιτική σταθερότητα πρέπει να θεμελιωθεί στην κοινωνική συνοχή. Πρέπει η πολιτική να στέρξει τους αδύναμους με ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και να ανοίξει, επιτέλους, η αναπτυξιακή πορεία.
Οι δανειστές της χώρας οφείλουν να αντιληφθούν ότι είναι και εταίροι, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.