Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

διαφοροποίηση της Δημοκρατικής Αριστεράς

Την διαφοροποίηση της Δημοκρατικής Αριστεράς – που μένει να αποδειχτεί αν θα εκφραστεί ως αρνητική ψήφος στην ψηφοφορία - στο άρθρο 2 του φορολογικού νομοσχεδίου, εξέφρασε σήμερα η εισηγήτρια του κόμματος, Ασημίνα Ξηροτύρη, ζητώντας από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε αλλαγές έστω και την τελευταία στιγμή. 

Όπως εξήγησε στην Βουλή η Ασημίνα Ξηροτύρη «εάν δεν βρούμε ένα συγκερασμό στο άρθρο 2 εμείς θα διαφωνήσουμε» . 

Αυτό που ζητά η ΔΗΜΑΡ είναι ο συντελεστής παρακράτησης για τραπεζικές καταθέσεις μεγαλύτερες των 50.000 ευρώ να πάει στο 17,5%, από 15% που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών, οι καταθέσεις έως 5.000 ευρώ να είναι αφορολόγητες ενώ από 5.001 – 50.000 ευρώ ο συντελεστής να ανέρχεται σε 15%. 

Η κυρία Ξηροτύτη χαρακτήρισε παράλληλα επαχθή την αντιμετώπιση αυτών που έχουν χαμηλά εισοδήματα και τόνισε ότι το κόμμα της θα επιμείνει στην τροπολογία που έχει καταθέσει για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών σε ατομικές επιχειρήσεις και μικρομεσαίους επαγγελματίες. 

Να σημειωθεί πάντως, ότι ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά τη χθεσινή του ομιλία ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει δεκτή καμία από τις συνολικά 5 τροπολογίες που έχει καταθέσει η ΔΗΜΑΡ, μιας και όπως είπε «οι προτάσεις τόσο της ΔΗΜΑΡ όσο και του ΠΑΣΟΚ ελήφθησαν υπόψη στο πλαίσιο της συνολικής διαπραγμάτευσης. Δεν μπορούμε, όμως, παραμονή της συνεδρίασης του Euro Working Group και του IMF, που θα μας φέρουν δόση πάνω από 5 δισ., να προσθέσουμε κόστος 1 δισ. Ευρώ». 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/221398/diaforopoiisi-dimar-apo-to-ar-2-tou-neou-forologikou-enopsei-psifoforias-upd/#ixzz2Hi8xeIWi
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook