Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Γρ. Ψαριανός: «Η κυβέρνηση λειτουργεί σαν να ήταν μονοκομματική»


Γρ. Ψαριανός: «Η κυβέρνηση λειτουργεί σαν να ήταν μονοκομματική»
Γρ. Ψαριανός: «Η κυβέρνηση λειτουργεί σαν να ήταν μονοκομματική»
3
εκτύπωση  

Για την επίταξη στο Μετρό
Την Παρασκευή 25/1/2013 ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο (καθημερινά 10:00-10:55)
Δεν σου κάθεται καλά. Είναι μια ακραία περίπτωση, ίσως αναγκαστική σε αυτή την περίπτωση. Θα μπορούσαμε να έχουμε προλάβει την κατάσταση. Αυτή η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις και πρωτοβουλίες σαν να ήταν μονοκομματική.
Για μας, δεν είναι θέμα το πολιτικό κόστος. Μια κυβέρνηση που λειτουργεί ως μονοκομματική, δεν μπορεί να λειτουργήσει. Η κυβέρνηση στηρίζεται βασικά και υπάρχει λόγω της ΔΗΜΑΡ.  Συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση που δεν έχουμε βάλει τα βέτο που έπρεπε σε αυτά που θα έπρεπε να μπουν. Αισθάνομαι εγκλωβισμένος στις αριστερές μου καταβολές.
Για τις αποκρατικοποιήσεις
Κάποιες αποκρατικοποιήσεις πρέπει να προχωρήσουν. Ο Καραμανλής, ο γκουρού της φιλελεύθερης οικονομίας, έκανε κρατικοποιήσεις στη μεταπολίτευση. Ο Παπανδρέου το ίδιο. Σε πράγματα που δεν ήταν κρατικά, το κράτος δεν μπορεί να γίνει επιχειρηματίας. Οφείλει να είναι υπηρέτης.
Συνέντευξη Γ.Ψαριανού
Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ
Θα περιμένω να δω τι θα πει την επόμενη βδομάδα. Άλλα λέει στη Γερμανία, άλλα στην Αμερική, άλλα εδώ, άλλα στο Μπραχάμι, άλλα στην Κηφισιά, άλλα στη Βουλή, άλλα στους εφοπλιστές, άλλα στον Ιερώνυμο… Κάποια στιγμή να θυμηθούμε τι λέγαμε. Καλά έκανε και πήγε στον Φούχτελ και στον Σόιμπλε, που έγινε σοι-μωβ και σοι-κόκκινο, αυτά είναι θετικά.
Πριν πάμε να προσκυνήσουμε τον ανάπηρο στο καροτσάκι, ας θυμηθούμε τι λέγαμε. Πριν πάμε να προσκυνήσουμε το χέρι του Ομπάμα, ας θυμηθούμε τι τους σούρναμε. Και ακόμα τι λένε. 
Αυτή η στροφή του Αλέξη Τσίπρα είναι στη σωστή κατεύθυνση.