Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Εκλογές τώρα! Κώστας Ρεσβάνης,


Εκλογές τώρα!

Κώστας Ρεσβάνης, Protagon, 06/11/2012


Πρόσθεσε στο FacebookΠρόσθεσε στο DeliciousΠρόσθεσε στο NewsvineΠρόσθεσε στο Twitter
Υπάρχουν κάποιες πολιτικές κινήσεις που, στ’ αλήθεια, σταματάει ο νους του ανθρώπου, κινήσεις «υπεράνω του καλού και του κακού». Αναφέρομαι στη δήλωση του Τσίπρα «εκλογές εδώ και τώρα». Μόλις τη διάβασα θεώρησα ότι θα ήταν μια παραπληροφόρηση από τα γνωστά μνημονιακά παπαγαλάκια και τους «μερκελιστές» που όπως είναι γνωστό μέρα νύχτα σκαρφίζονται προβοκάτσιες κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είδα να το διαψεύδει ο Σκουρλέτης και ησύχασα. Άλλωστε μας προϊδέασε χθες το μεσημέρι ο πολιτικός φίλος του Τσίπρα, αξιότιμος πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κύριος Τρίμης με αποκλειστική είδηση: «Αναμένεται ανασχηματισμός και πτώση της κυβέρνησης.» Επομένως εκλογές.

Ας αφήσουμε στην άκρη ένα κουρελόχαρτο που λέγεται Σύνταγμα της Ελλάδας και έχει άρθρα-προϋποθέσεις για πρόωρες εκλογές. Ας λησμονήσουμε ότι κατά τη διάρκεια του μεγάλου προεκλογικού διαστήματος, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει ξεχάσει σε ποια ήπειρο βρίσκεται η Ελλάδα και θα έχει διακόψει κάθε συζήτηση για οτιδήποτε, δίνοντας χρυσές ευκαιρίες σε ελληνικά και αλλοδαπά λαμόγια να σπεκουλάρουν στην καταστροφή. Ας κρεμάσουμε στο Σύνταγμα το άθλιο φερέφωνο της Μέρκελ, τον Στουρνάρα, που διαβεβαιώνει ότι σε λίγες εβδομάδες δημόσιο χρήμα τέλος. Ας θεωρήσουμε σαχλαμάρες τις δηλώσεις Λαφαζάνη περί «ανετοιμότητας»--λέμε και καμιά βλακεία να περνάει η ώρα. Ας κάνουμε πως δεν ξέρουμε ότι τα νεοφασιστικά ζόμπι της Χρυσής Αυγής θέλουν εκλογές τώρα εκατό φορές περισσότερο από τον Τσίπρα. Ας ξεχάσουμε αυτά και άλλα τόσα.

Έγινε, λοιπόν, το θέλημα του Τσίπρα, γίνονται εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πρώτο κόμμα. Υποθέτω πως ούτε η Κωνσταντοπούλου πιστεύει ότι θα πάρει αυτοδυναμία. Μπορεί η συνιστώσα Ρόζα, και ο Στρατούλης να βγουν στους δρόμους με κόκκινες σημαίες, άδοντας τον ύμνο της Τρίτης Διεθνούς, μπορεί οι μπαχαλάκηδες να κάψουν επιτέλους το μπουρδέλο τη Βουλή, αλλά όταν κοπάσουν οι παιάνες θα φανούν ταυτόχρονα κάποια μικροπροβλήματα.

1.Με ποιους θα κάνουν κυβέρνηση;

2. Πώς θα καταργήσουν μονομερώς το Μνημόνιο όπως επιμένουν; Επιτέλους ας μας εξηγήσουν όσοι από τους νοήμονες οικονομολόγους υπάρχουν ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Πώς θα γίνει αυτή η ταχυδακτυλουργία, χωρίς να πάρουμε δρόμο κατά Αργεντινή μεριά;

3.Προσέξτε τώρα. Στη «ρεαλιστική και αξιοπρεπή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο της χώρας από την κρίση» όπως ανακοίνωσαν, διάβασα ό,τι πιο διασκεδαστικό έπεσε στα χέρια μου τα τελευταία χρόνια: «Ζητάμε αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαΐκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαΐκής Τράπεζας Επενδύσεων.» Περισσότερες εξηγήσεις φυσικά δεν δίνουν, αφήνοντας τη φαντασία μας να οργιάσει. Μπαίνει στο γραφείο του Ντράγκι ο Μηλιός και με αυστηρό ύφος του λέει: «Αλλάξτε αμέσως το ρόλο σας!» «Μα γιατί;» ερωτά κάτωχρος ο Ιταλός. «Διότι βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, κύριε!» Ο Ντράγκι καταλαβαίνει, φωνάζει τη γραμματέα του και την παρακαλεί να προσπαθήσει να εξηγήσει στον κύριο Μηλιό ότι είναι κομμάτι δύσκολο να ανατιναχτεί στον αέρα η ευρωπαϊκή και η παγκόσμια οικονομία με μια ξαφνική «αλλαγή ρόλου», αγνώστων λοιπών στοιχείων, της ΕΚΤ. Ο Μηλιός φεύγει, χτυπώντας δυνατά την πόρτα, και πέφτουν οι τίτλοι τέλους του κόμικ.

Αληθινή ιστορία: Βρέθηκα πριν χρόνια με παρέα σε ένα νησί των Σποράδων. Ένα βράδυ πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια από το θόρυβο εκκωφαντικής έκρηξης. Μάθαμε ότι ένας αφελής πατέρας είχε δώσει στο παιδί του ένα κουτί σπίρτα, με την εντολή να δει πόση βενζίνη είχε απομείνει μέσα στο βαρέλι που αποθήκευε το καύσιμο. Το παιδάκι επιπόλαια άνοιξε το καπάκι του βαρελιού, άναψε το σπίρτο και έσκυψε να δει τη στάθμη της βενζίνης… Ήταν η στιγμή που πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια.

Δεν απορώ γιατί ανακάλεσα στη μνήμη μου αυτό το τραγικό γεγονός προχθές πού άκουσα το «εκλογές τώρα».