Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

για τις διακοπές των παροχών ρεύματος λόγω χρέους από τη ΔΕΗ


Δελτίο Τύπου του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Βασίλη Οικονόμου, για τις διακοπές των παροχών ρεύματος λόγω χρέους από τη ΔΕΗ

Σε απάντηση της ερώτησης του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με τις διακοπές της παροχής ρεύματος στο Θριάσιο Πεδίο, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου, μας κοινοποίησε έγγραφο της ΔΕΗ όπου με έκπληξη διαβάσαμε ότι οι διακοπές παροχής ρεύματος λόγω χρέους προς την ΔΕΗ ανέρχονται σε 30000 το μήνα σε όλη την Ελλάδα ενώ στην Ελευσίνα ανέρχονται σε 280 το μήνα! Η έκπληξή μας είναι ακόμη μεγαλύτερη από το γεγονός ότι σύμφωνα με τις απαντήσεις τόσο του Υφυπουργού όσο και της ΔΕΗ, εφαρμόζονται τα κοινωνικά οικιακά τιμολόγια και πλήθος άλλων παρεμβάσεων ώστε να αποφεύγεται η διακοπή του ρεύματος σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι το πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται από την ΔΕΗ δεν επαρκεί. Χιλιάδες συμπολίτες μας το μήνα μένουν χωρίς ρεύμα. Οι θερμοκρασίες ήδη γίνονται πιο χειμερινές. 
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλης Οικονόμου, απευθύνει επείγουσα έκκληση στην ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και στην Διοίκηση της ΔΕΗ να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα σε όλες τις περιπτώσεις κατοικιών με κοινωνικά κριτήρια και δεσμεύεται θα καταθέσει άμεσα επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή προκειμένου να  εξεταστούν οι δυνατότητες διεύρυνσης των κριτηρίων ένταξης στα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια. Είναι προφανές ότι σε αυτές τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες πρέπει άμεσα να επανεξεταστεί η πρόθεση αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ και η πρόθεση αναπροσαρμογής των τελών υπέρ των Δήμων και να εξεταστεί κάθε δυνατότητα μείωσης των συγκεκριμένων επιβαρύνσεων.