Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Φ. Κουβέλης: «Δεν έχουμε σχέση με την Αριστερά της δημαγωγίας»


Φ. Κουβέλης: «Δεν έχουμε σχέση με την Αριστερά της δημαγωγίας»

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής, λέγοντας ότι η ΔΗΜΑΡ δεν έχει σχέση με την Αριστερά της δημαγωγίας. Την ίδια στιγμή εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη της ΔΗΜΑΡ στον Αντώνη Ρουπακιώτη.
“Είμαστε η Αριστερά που ξέρει να είναι υπεύθυνη έναντι της χώρας και της κοινωνίας. Έχουμε επίγνωση του βάρους των μέτρων”, δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και διερωτάται: “Ποιο άλλο θα ήταν το “αριστερό πρόσημμιας υπεύθυνης Αριστεράς; Να ζητήσει τη μονομερή καταγγελία του μνημονίου, το οποίο άλλωστε εμείς δεν το είχαμε ψηφίσει; Να οδηγήσει τη χώρα στη δραχμή; Να δημαγωγούμε και να εκμεταλλευόμαστε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση της κοινωνίας για να εξασφαλίσουμε ψήφους;”
“Μία τέτοια Αριστερά δεν είναι η δική μας Αριστερά”, λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει, “ενοχλείται από την αντοχή της ΔΗΜΑΡ. Είχε την ψευδαίσθηση ότι αναλαμβάνοντας κυβερνητικές ευθύνες και υποχρεώσεις θα εξοστρακιζόταν από τον χώρο της Αριστεράς και θα άφηνε τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο κυρίαρχο. Αυτό δεν συνέβη”.”Η ΔΗΜΑΡ αντέχει και η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι μπροστά μας. Αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ”, προσθέτει.
Παράλληλα, ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση απαντά ότι “δεν μας απασχολεί αυτή την ώρα τέτοιο ενδεχόμενο”.Τέλος, αναφορικά με τα εσωκομματικά της ΔΗΜΑΡ, επισημαίνει ότι γίνονται σεβαστές οι μειοψηφικές απόψεις, αλλά “αξιώνουμε σεβασμό στη συλλογικότητα του κόμματος. Άλλο το δικαίωμα στην προσωπική άποψη και άλλο η συστηματική συμπεριφορά υπονόμευσης της συλλογικότητας του κόμματος, την οποία ο καθένας πρέπει να σέβεται και σύμφωνα με αυτή να καθορίζει τη στάση του”.
Ενώ, ερωτηθείς για τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος δήλωσε ότι οι δανειστές “μας πάτησαν στον λαιμό” ο Φώτης Κουβέλης απάντησε :”Τον περιβάλλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη”.