Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Η παρέλαση των καταδρομέων, ο Μάνος Mατσαγγάνης και το Red NoteBook


Font Size Larger Font Smaller Font
AddThis Social Bookmark Button
matsagganis
Μετά την προσωπική επίθεση της Αυγής στον Γρηγόρη Ψαριανό, ένα ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που επίσης πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Μάνου Ματσαγγάνη που επίσης ανήκει στη ΔΗΜΑΡ.
Σε άρθρο της Έφης Γιαννοπούλου που δημοσιεύται στο Red NoteBook, ο κ. Ματσαγγάνης λοιδορείται για το ότι επέλεξε την ημέρα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα για να επικεντρωθεί στηνπαρέλαση των εφέδρων καταδρομέων και όχι στην αστυνομική βία.
Ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, παρατηρώντας από το μπαλκόνι του, κάπου κοντά στην Ακρόπολη, διμοιρίες επίλεκτων δυνάμεων να παρελαύνουν με στρατιωτική στολή και βηματισμό, αναρωτιέται σε ποια σοβαρή χώρα μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, σημειώνει το άρθρο της κ. Γιαννοπούλου. Και συνεχίζει:
Σκέφτεται κανείς πως όποιος θέλει να λέγεται πολιτικός δεν θα έπρεπε να βλέπει την κοινωνία από το μπαλκόνι του, ωστόσο ακόμα και από ένα μπαλκόνι χαμηλού ορόφου ήταν φανερό πως η εν λόγω «διμοιρία» δεν αποτελούνταν από πραγματικούς καταδρομείς, ίσως θα έπρεπε να ξέρει πως η συγκεκριμένη ομάδα εφέδρων (διότι περί αυτού επρόκειτο) έχει κάνει με τον ίδιο τρόπο την εμφάνισή της και σε άλλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, και τότε σίγουρα δεν θα του περνούσε από το μυαλό ότι το γεγονός εγκυμονεί κινδύνους για... εκτροπή του πολιτεύματος.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ
Απάντηση Μάνου Ματσαγγάνη μέσω Facebook
Με έχει προβληματίσει η αντίδραση αρκετών σε ένα post που γράφτηκε χωρίς την παραμικρή διάθεση αντιπαράθεσης με το ΣΥΡΙΖΑ. Το αποδίδω στην πόλωση και στην εκατέρωθεν καχυποψία. Θα πίστευα ότι σε αυτό το θέμα ειδικά μας χωρίζουν λιγότερα. 
Μερικές γρήγορες διευκρινήσεις που θα έπρεπε να είναι περιττές:
1. Οι καταγγελίες για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ με σοκάρουν όσο και εσάς. Και ούτε χρειάζεται να είναι κανείς αριστερός για να σοκάρεται (δείτε την ανακοίνωση της Δράσης).
2. Το ότι τέτοια πράγματα γίνονται ενώ το κόμμα στο οποίο ανήκω (η ΔΗΜΑΡ) συγκυβερνά τα κάνει ακόμη πιο ανατριχιαστικά - και φυσικά είναι κάτι που καταγράφεται στο παθητικό της συγκυβέρνησης.
3. Το να θέλετε να κάνετε κριτική στη ΔΗΜΑΡ για τα βασανιστήρια είναι επίσης θεμιτό (όσο και αν είναι τραβηγμένο). Είναι ευθύνη της ΔΗΜΑΡ να κάνει ό,τι μπορεί για να μην ξαναγίνουν αυτά που φαίνεται να έγιναν στη ΓΑΔΑ.
4. Το ότι επέλεξα να γράψω για τους ένστολους επίλεκτους που παρελαύνουν δεν οφείλεται στο ότι υποτιμώ τις συνέπειες της εκτροπής τμημάτων του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των σωμάτων ασφαλείας. Οφείλεται στο ότι την παρέλαση των (πρώην) λοκατζήδων τη θεωρώ ρήξη με μια από τις πιο λαμπρές παραδόσεις της μεταπολίτευσης: αυτή που θέλει στις διαδηλώσεις να πηγαίνουν οι πολίτες, και ο Στρατός να μένει στους στρατώνες.
5. Κατά τη γνώμη μου, στις σημερινές χαοτικές συνθήκες, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εθισμού της κοινής γνώμης στις ευεργετικές συνέπειες κάποιας αποφασιστικής παρέμβασης κάποιων εθνοσωτήρων. Είναι δικαίωμά σας να υποτιμάτε τον κίνδυνο αυτό. Αλλά νομίζω ότι κάνετε λάθος.
6. Καταλαβαίνω ότι η συνύπαρξή σας στις πλατείες και στις διαδηλώσεις με τους Καμμένους και άλλους εθνικόφρονες σας κάνει να αισθάνεστε άβολα - και υπό μια έννοια χαίρομαι για αυτό (το αντίθετο θα ήταν τραγικό). Δεν θέλω να ανακατευτώ, είναι δικό σας θέμα πώς θα το αντιμετωπίσετε. Σκεφτείτε μόνο το ενδεχόμενο σε θέματα υπεράσπισης της δημοκρατικής νομιμότητας να έχετε λιγότερα κοινά με όσους διαδηλώνουν τώρα μαζί σας, και περισσότερα με μερικούς από τους άλλους.
ΥΓ. Ούτε είμαι ούτε "θέλω να λέγομαι πολιτικός". Ένας απλός πολίτης είμαι, που θέλει να λέει την άποψή του, και που κατά καιρούς ανακατεύεται λίγο πιο δραστήρια με την πολιτική.