Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Πολιτική διαπραγμάτευση μέχρι τέλους


ΔΗΜΑΡ: Πολιτική διαπραγμάτευση μέχρι τέλους

27/10/2012



Πρόσθεσε στο Facebook

%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A1%3A+%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7+%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9++%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82
Πολιτική διαπραγμάτευση, ώστε οι επίμαχες ρυθμίσεις να αποσυρθούν από το πακέτο και να συζητηθούν στο μέλλον, ζητά η ΔΗΜΑΡ απο τον πρωθυπουργό και επιμένει ότι δεν μπορεί να ανεχθεί αλλαγές στα εργασιακά.

Υπενθυμίζεται πως μετά από πολύωρη συνεδρίαση την Πέμπτη, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ κάλεσε «τους Ευρωπαίους εταίρους και να αποσύρουν τις αξιώσεις της τρόικας που ανατρέπουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων της πατρίδας μας.»

Κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ διευκρινίζουν, παράλληλα, ότι δεν σχεδιάζουν να αποσύρουν τη στήριξή τους από την κυβέρνηση και τονίζουν πως το ζητούμενο είναι να βρεθεί η μέγιστη δυνατή συναινετική λύση. Εκτιμούν, μάλιστα, ότι η αναβολή έως τη Δευτέρα στο Εuroworking Group δίνει αρκετό χρόνο και δυνατότητα να βρεθεί "χρυσή τομή" ακόμη και στο θέμα των εργασιακών ζητημάτων.

Η ψήφος της ΔΗΜΑΡ δε θα είναι θετική αν όλα τα μέτρα και τα εργασιακά είναι σε ένα άρθρο, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπροσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλης, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Όπως εξήγησε «η ΔΗΜΑΡ περισσότερο από όλους θέλει η χώρα να παραμείνει στο ευρώ, περισσότερο από όλους να πάρουμε τα 31,5 δισ. και να σωθεί η χώρα. Δεν θα μας πει, λοιπόν, οποιοσδήποτε ότι αυτή τη στιγμή τορπιλίζουμε, απλούστατα ασκούμε το στοιχειώδες δικαίωμά μας να διεκδικήσουμε κάποια αυτονόητα πράγματα…».
Να αποσυρθεί το πακέτο για τα εργασιακά ζητάει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός, σημειώνοντας πως «δεν ψάχνουμε τρόπο για να την "κάνουμε" από την κυβέρνηση».
Μιλώντας στο "ΕΘνος της Κυριακής" ξεκαθαρίζει πως «υπάρχει η λύση του "παρών" ή της αποχής από την ψηφοφορία στη Βουλή, αλλά είναι τεχνικού τύπου. Προτιμότερο είναι να αποσυρθεί αυτό το πακέτο». Τονίζει, πως κάποια μέτρα που είναι επώδυνα μπορεί να αποκατασταθούν αργότερα, «αλλά αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που σε φέρνουν δεκαετίες πίσω, δεν μπορούν να αποκατασταθούν εύκολα, ακόμα και αν ανακάμψει η χώρα».