Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

δελτία τύπου ΔΗΜΑΡ

ΘΕΜΑ :
Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής

 
Στη Σύνοδο Κορυφής επιβεβαιώθηκε η επάνοδος της Ελλάδας σε τροχιά αξιοπιστίας ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση του συνόλου της οικονομικής βοήθειας και την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά αναγνωρίζονται οι τεράστιες θυσίες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός.
Οι αποφάσεις για θεσμοθέτηση Μηχανισμού Ενιαίας Τραπεζικής Εποπτείας εντός του 2013 και άμεσης εποπτείας των ιδιωτικών τραπεζών από την Ε.Κ.Τ, είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία πλαισίου και την επιβολή ρυθμίσεων στο χρηματοπιστωτικό τομέα.
Πρέπει, παράλληλα, να δρομολογηθούν εξελίξεις σχετικά με την κοινή δημοσιονομική, οικονομική και πολιτική διακυβέρνηση. Η ΕΕ να προχωρήσει και να αντιμετωπίσει την κρίση. Χρειάζονται πιο αποφασιστικές πολιτικές, που να ενισχύουν τα μέτρα ανάπτυξης, να αναχαιτίζουν το δόγμα της λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης και της αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων.
Γι` αυτό η ΔΗΜΑΡ, με αίσθημα ευθύνης, επέμενε και επιμένει να χαρακτηρίζει στρατηγική επιλογή την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, ώστε να επωφεληθεί από τις εξελίξεις, με στόχο τη σταδιακή απαγκίστρωση μέσα από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης από τους επαχθείς όρους του Μνημονίου.
 
19 / 10 /2012

ΘΕΜΑ :
Δήλωση Β. Οικονόμου: Όχι στ
ΘΕΜΑ :
Ανακοίνωση του Τομέα Πολιτισμού της ΔΗΜΑΡ για τη μήνυση κατά των συντελεστών της παράστασης “Corpus Christi”
 
Ο μητροπολίτης Πειραιώς επέλεξε να υποβάλει μήνυση κατά των συντελεστών της θεατρικής παράστασης “Corpus Christi”, παρ’ όλο που η δικαιοσύνη ήδη δύο φορές απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα. Δυστυχώς, ένας ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος νομιμοποιεί με τη στάση του τη μισαλλόδοξη και σκοταδιστική περιφρόνηση προς τη δημοκρατική νομιμότητα και προς την ελληνική δικαιοσύνη. Ιδιαιτέρως ανησυχητική είναι η συμπόρευση του εκπροσώπου της Εκκλησίας με βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια έξω από το θέατρο «Χυτήριο», ματαιώνοντας διά της βίας την παράσταση.
Η θρησκεία, ένας πνευματικός θεσμός με τεράστια σημασία για τον ίδιο τον πολιτισμό, δεν μπορεί να υιοθετεί  το ρόλο της «αστυνομίας της τέχνης», ακριβώς επειδή η  τέχνη κρίνεται με τα δικά της ιδιαίτερα αισθητικά κριτήρια. Η Δημοκρατική Αριστερά συντάσσεται με την πεποίθηση του πνευματικού κόσμου (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων κ.ά.) ότι η ελευθερία του λόγου αποτελεί βασική και αδιαπραγμάτευτη αξία, αναγκαίο συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας αλλά και ουσιαστικό χαρακτηριστικό του πολιτισμού.  
19 / 10 /2012
η φορολόγηση με 35% των Ελεύθερων Επαγγελματιών
 
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, τόνισε:
«Είμαστε αντίθετοι στην επιβολή ενιαίου συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ στους Ελεύθερους Επαγγελματίες. Η φορολογική επιβάρυνση πρέπει να είναι κλιμακωτή και αναλογική για να είναι δίκαιη. Είναι άδικο να φορολογείς με ίδιο συντελεστή τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους μεγάλους επιχειρηματίες.
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να κάνουν την δουλειά τους και να πατάξουν την φοροδιαφυγή αντί να προτάσσονται φορολογικές αδικίες».  
19 / 10 /2012