Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Τα δικαιώματά μας τα έκανες κουρέλι………. του Λεωνίδα Καστανά

Τα δικαιώματά μας τα έκανες κουρέλι……….

του Λεωνίδα Καστανά

Κατανοώ απολύτως την οργή των νέων που μέσα από μπλοκ αριστερών διαδηλωτών έβριζαν χυδαία το Φώτη Κουβέλη. Στο πρόσωπο του ΦΚ κάποιοι βλέπουν έναν πολιτικό που έκανε κουρέλι όχι απλά τα δικαιώματά, αλλά και τα όνειρά τους. Κάποιον που αγωνίζεται με τον τρόπο του για να μη χρεοκοπήσει η χώρα τους, για να μείνει μέσα στο Ευρώ, για να γίνουν μεταρρυθμίσεις, για να δουλέψουν καλύτερα τα πανεπιστήμια, για να υποχωρήσει η βία, για να ανακάμψει η οικονομία. Για να συνεχίσουν να πληρώνονται οι ΔΥ και οι συνταξιούχοι. Αυτό τους γεμίζει οργή. Γιατί πιστεύουν ότι αν όλα τα προηγούμενα γίνονταν αντίθετα, αυτές και αυτοί θα ένιωθαν καλύτερα, και τα όνειρά τους θα δικαιώνονταν. 
Ενώ τώρα,
αν οι υβριστές είναι φοιτητές «επαναστατικών απόψεων» μπορεί να έχουν πρόβλημα με την κατάργηση του ασύλου και τη μη συμμετοχή τους στην εκλογή των πρυτάνεων, ρυθμίσεις που εμπνεύστηκε και υποστήριξε, στο νέο νόμο 4009, η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη. Η κατάργηση του ασύλου μπορεί αύριο να μην τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν την αγαθή επαναστατική βία ως μέσο προώθησης της αντισυστημικής ιδεολογίας της δικής τους Αριστεράς στο χώρο της εκπαίδευσης. Η αισθητή μείωση της επιρροής των φοιτητών στην εκλογή των διοικούντων τα ΑΕΙ θα επιφέρει ύπουλο χτύπημα στο κλειστό επάγγελμα του συναλλασσόμενου φοιτητοπατέρα και του κομματικού εγκάθετου. Αν μάλιστα ο ΦΚ ήταν πιο σθεναρός και δεν συναινούσε στην αλλαγή του αρχικού νόμου, θα έπρεπε όλοι αυτοί να αρχίζουν να διαβάζουν για να πάρουν πτυχίο και να ψάξουν αλλού την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Δικαιώματα κουρέλι, πράγματι.

αν οι υβριστές είναι νέοι άνεργοι, που αναζητούν μια χαλαρή και σίγουρη εργασία με καλά λεφτά που δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες και γνώσεις ενδέχεται να έχουν πρόβλημα με τον περιορισμό του κράτους, την αξιολόγηση των ΔΥ και την εξυγίανση του δημόσιου τομέα, ρυθμίσεις που προωθεί η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη. Η διοικητική μεταρρύθμιση, αν ποτέ ξεκινήσει, θα σκοτώσει πράγματι τα όνειρα πολλών νέων που έμαθαν από πολύ νωρίς ότι αρκεί ένα οποιοδήποτε πτυχίο ( ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, ΕΠΑΛ) για να βρουν δουλειά στο φιλόξενο κόλπο του δημοσίου. Στον κόλπο που όλοι οι αμαθείς και οι οκνηροί χωράνε, αρκεί να τα έχουν καλά με το πολιτικό σύστημα και τους συνδικαλιστές. Αν ο ΦΚ πετύχει τους στόχους του και η Ελλάδα αλλάξει, όλοι αυτοί θα πρέπει να ξέρουν κάτι και να το ξέρουν επαρκώς αν θέλουν να αναλάβουν εργασία και να αμείβονται. Δικαιώματα κουρέλι, πράγματι.

αν οι υβριστές είναι στελέχη αντισυστημικών και κρατικοδίαιτων κομμάτων ενδέχεται να έχουν πρόβλημα από την επιτυχία της παρούσας κυβέρνησης την οποία υποστηρίζει η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη. Αν η χώρα διασωθεί από την ανοικτή χρεοκοπία, αν πάρει τα 31,5 δις, αν παραμείνει στο Ευρώ, μειώνεται αισθητά η πιθανότητα να έρθουν άμεσα στην εξουσία τα κόμματά τους και οι γκρούπες τους. Αυτό τους απομακρύνει από τις θέσεις της κρατικής εξουσίας, τις οποίες ορέγονται ως ανταμοιβή για την αφοσίωσή τους στην Επανάσταση. Αν ο ΦΚ πετύχει τους στόχους του, η Κούβα της Μεσογείου, με το τεράστιο κράτος και την ανάλογη διαφθορά, τα συνοικιακά σοβιέτ, την κρατική ακτοπλοΐα και την «αριστερή» βία ως επίσημη κρατική ιδεολογία γίνεται μακρινό όνειρο, ενώ σήμερα είναι τόσο κοντά. Δικαιώματα κουρέλι, πράγματι.

αν οι υβριστές είναι απλώς μπάχαλοι, που έχουν θέσει ως σκοπό της νεότητάς τους την καταστροφή, ενδέχεται να έχουν πρόβλημα αν τα όργανα της τάξης αποφασίσουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, πράγμα που προωθεί η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη. Αν κάποτε συλληφθούν όλοι αυτοί οι «επαναστάτες χωρίς αιτία» που γουστάρουν να ξηλώνουν μάρμαρα, να καίνε ανθρώπους και κινηματογράφους ή να πλιατσικολογούν, τότε το χόμπυ του μπάχαλου κινδυνεύει με μαρασμό. Αν λειτουργήσει ο νόμος και οι «άγνωστοι» αναγκαστούν να δείξουν το πρόσωπό τους και να απολογηθούν σε δικαστήριο, τότε θα επέλθει και η πλήρης πολιτική απονομιμοποίηση της επαναστατικής τους βίας. Θα γίνει κάτι αντίστοιχο με τη 17 Νοέμβρη. Θα αποδειχθεί απλά ότι πρόκειται για περιπτώσεις με τις οποίες θα πρέπει να ασχολείται η ψυχολογία και η ψυχιατρική, όχι η πολιτική. Δικαιώματα αλλά και ψυχή κουρέλι, πράγματι.

αν οι υβριστές είναι νέοι που πασχίζουν να επιβιώσουν μέσα σε άγονο περιβάλλον, που αμείβονται με 380Ευρώ για 12 ώρες δουλειά μέσα σε σύγχρονα κάτεργα, αν είναι άνεργοι μέλη οικογενειών που περνούν με τα ελάχιστα και ψάχνουν για οποιαδήποτε δουλειά, τότε σίγουρα έχουν πρόβλημα κατανόησης αν βρήκαν τον εχθρό τους στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη. Η κρίση που τους εξουθενώνει είναι απότοκο ενός φαύλου πολιτικού συστήματος και ενός άφρονος λαού που σε αγαστή συνεργασία προσπάθησαν πολύ για να υποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών τους. Τώρα η ζημιά έχει γίνει, το ζήτημα είναι να σώσουμε ότι σώζεται. Να συνεργαστούμε και να διαπραγματευτούμε με την Ευρώπη, να πιέσουμε και να φωνάξουμε για να δουλέψει η πραγματική οικονομία, να μειωθούν η σπατάλη και τα προνόμια, να συλληφθούν οι απατεώνες, να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους και να αρχίσει η ανάκαμψη. Να γίνει δίκαιη η λιτότητα. Γι’ αυτά πασχίζει και η ΔΗΜΑΡ του ΦΚ. Όχι πάντοτε με επιτυχία, αλλά πασχίζει, δεν κάθεται απέξω και κυρίως δεν βρίζει. Είναι εκεί με το κεφάλι στον πάγκο του χασάπη και θέλει να κρατήσει το μέλλον της χώρας ανοικτό. Οι νέοι αυτοί έχουν μόνο να κερδίσουν αν ακούσουν το λόγο της αλλά και το λόγο όσων έχουν παρόμοιες απόψεις, σίγουρα διαφορετικές από τις δικές τους.
Για το είδος των ύβρεων και το σεξισμό που αποπνέουν δεν τολμώ να γράψω κάτι. Είμαι δάσκαλος, διδάσκω τους νέους και έχω ευθύνη. Μάλλον τη μεγαλύτερη. Στη βία της σχολικής τάξης ή της αυλής απαντώ ενίοτε οργισμένα. Είμαι συνένοχος.