Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ειρηνοδικεία Π.Ε.Δράμας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ως γνωστόν ήδη προωθείται σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, βάσει του οποίου συγχωνεύονται ανενεργά ή υπολειτουργούντα Ειρηνοδικεία. Μεταξύ αυτών και όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, τόσο το ανενεργό Ειρηνοδικείο Νέστου, όσο και τα υπολειτουργούντα - από άποψη αριθμού εκδόσεως αποφάσεων - Ειρηνοδικεία Προσοτσάνης και Νευροκοπίου.
Το ζήτημα αυτό ήταν γνωστό ότι απασχολούσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Οφείλαμε λοιπόν να αξιολογήσουμε σωστά τα δεδομένα και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, δηλαδή τη συνέχιση της λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Νευροκοπίου για τους γνωστούς αντικειμενικούς και ουσιαστικούς λόγους (μεγάλες αποστάσεις, δύσβατοι και απροσπέλαστοι δρόμοι ιδίως το χειμώνα).
Αντ΄ αυτού για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποί μας λειτούργησαν μεμονωμένα προβάλλοντας τοπικιστικές ή και μαξιμαλιστικές θέσεις. Αποδεικνύεται ότι η μεμονωμένη δράση δεν είναι αποτελεσματική και επωφελής.
Ίσως να μη είναι αργά. Απαιτείται σχεδιασμός και συντονισμένη δράση με εφικτούς και ρεαλιστικούς στόχους. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Νευροκοπίου άμεσα να υπογραφεί από όλους τους εκπροσώπους αρχών και φορέων (Βουλευτές, εκπροσώπους ΟΤΑ, κομμάτων, Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας κλπ) κείμενο, στο οποίο με ακλόνητα επιχειρήματα θα δικαιολογείται το πανδραμινό αίτημα για διατήρηση της λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Νευροκοπίου.
Το εν λόγω κείμενο να κατατεθεί ιδιοχείρως στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης από αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον κ. Δήμαρχο Νευροκοπίου και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, συνοδευόμενους από τους τοπικούς Βουλευτές.

                                    Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Δράμας της ΔΗΜΑΡ