Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΩΡΑ !!!


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΣ
 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΩΡΑ !!!
 
Η ιστορία αποδεικνύει ότι η κρίση εμπεριέχει κινδύνους δημοκρατικής εκτροπής, εκφασισμού της κοινωνίας, κατάλυσης του κράτους δικαίου. Τα παραδείγματα της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας είναι ακόμη νωπά.
Ο φασισμός αιματοκύλισε την Ευρώπη, την Ελλάδα. Η χώρα μας πλήρωσε    βαρύ φόρο αίματος. Κάθε γωνιά της πατρίδας μας έχει τα δικά της οδυνηρά βιώματα. Ζουν ακόμη όσοι έζησαν εφιαλτικές στιγμές στους τόπους εκτέλεσης, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις εξορίες, στα κρεματόρια.
Παρά τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πλέον μεγάλα τμήματα του λαού μας, θα πρέπει να πιστέψουμε ότι η λύση στην οικονομική και πολιτική κρίση δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική και δημοκρατική.
Δυστυχώς και στη χώρα μας το αυγό του φιδιού έσπασε. Το φίδι της ναζιστικής – φασιστικής ιδεολογίας σέρνεται πλέον ανάμεσά μας και μας δείχνει ξεδιάντροπα τη διχαλωτή του γλώσσα. Στη Βουλή, στις λαϊκές αγορές, στην κοινωνία τα φαινόμενα φασιστικής βίας αυξάνονται ραγδαία. Ο φασισμός φανερώνει το αποτρόπαιο και αποκρουστικό του πρόσωπο.
Ο πραγματικός κίνδυνος όμως προέρχεται από τη νομιμοποίηση τέτοιων ιδεών, απόψεων και πρακτικών από τμήματα του λαού μας, τα οποία δικαιολογημένα αισθάνονται την κρατική και κοινωνική αδιαφορία και εγκατάλειψη.
Η κοινωνία μας δεν έχει πλέον καιρό στη διάθεσή της. Θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα, μαζικά, δυναμικά. Οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε και να ενεργοποιηθούμε τώρα !!! Να ξεμπροστιάσουμε τις εγκληματικές ενέργειές τους, να αποδομήσουμε την «ιδεολογία τους», να ξεσκεπάσουμε τις παράνομες δραστηριότητές τους. Να αποδείξουμε στην κοινωνία ότι ο φασισμός δεν είναι λύση αλλά απειλή. Αποτελεί κίνδυνο απασφάλισης της κοινωνικής ατομικής βόμβας. Υπόσχεται κοινωνικό ολοκαύτωμα.
Στις 28 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την αντίσταση του λαού μας απέναντι στις ορδές του ναζισμού και φασισμού. Η φετινή επέτειος ας γίνει αφορμή να εκδηλωθεί και στην ιδιαίτερη πατρίδα μας η πανδραμινή αντίδραση σε φαινόμενα φασισμού, μεθόδους και πρακτικές που είναι ξένες με τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας.
Τοπικές Αρχές και φορείς, κόμματα και συλλογικότητες, επιστημονικοί σύλλογοι, συνδικαλιστικά σωματεία και δημοκρατικοί πολίτες θα πρέπει να δραστηριοποιηθούμε το συντομότερο. Να οργανωθούν συζητήσεις και κάθε είδους εκδηλώσεις με έντονο αντιφασιστικό περιεχόμενο. Προς την κατεύθυνση αυτή ενδεχομένως ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Δράμας (αν η πρότασή μας έχει θετική ανταπόκριση,) θα μπορούσε να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο όλων των παραπάνω φορέων , να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας και να συγκαλέσει σχετική σύσκεψη για το συντονισμό των εκδηλώσεων.
 
                                                Το  Γραφείο Τύπου της ΝΕ Δράμας της ΔΗΜΑΡ