Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Επίσκεψη στελεχών ΔΗΜΑΡ ΔΡΑΜΑΣ στην ΑΘΗΝΑ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
            ΔΡΑΜΑΣ                                                  ΔΡΑΜΑ 27/7/2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στελέχη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΣ σε πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αθήνα και σε επαφές που είχαν με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και Βουλευτές του κόμματος, αφενός μεν ενημερώθηκαν διεξοδικά για την πορεία της Κυβέρνησης και της Χώρας, αφετέρου δε ενημέρωσαν τον Πρόεδρο και Βουλευτές για ζητήματα που απασχολούν τη Δράμα και τους συμπολίτες μας.
Μεταξύ άλλων ζητήθηκε από την Κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ να πιέσει προς την κατεύθυνση:
-          να συνεχισθεί η επιδότηση του εργατικού κόστους (12%) και για τις περιφερειακές ενότητες Δράμας και Καβάλας, όπως γίνεται στη Θράκη και να καταβληθούν τα οφειλόμενα,  άλλως να συμψηφιστούν με απαιτήσεις του Δημοσίου
-          να αποτραπεί η λειτουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) στην Περιφέρειά μας (σημ. η ΔΗΜΑΡ παραμένει αντίθετη σε μια τέτοια προοπτική. Αν προωθηθεί τελικά μια τέτοια ρύθμιση, να αφορά μόνο φορολογικές και τελωνειακές ατέλειες και ελαφρύνσεις, να εξασφαλιστεί ότι διασφαλίζονται οι εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα και η ρύθμιση να καταλαμβάνει όλη την Περιφέρεια, δηλαδή και Δράμα - Καβάλα)
-          να αποτραπούν τυχόν σκέψεις και σχεδιασμοί για εκμετάλλευση των λιγνιτών στη Δράμα (Σημ. τόσο η οργάνωση Δράμας, όσο και η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ παραμένουν σταθερά αρνητικοί  σε μια τέτοια εξέλιξη)
-          να επισπευσθεί η ολοκλήρωση και όσο το δυνατόν ταχύτερη λειτουργία των Φυλακών στο Νικηφόρο Δράμας
-          να επαναλειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Δράμας, να ξεπεραστούν προβλήματα δυσλειτουργίας (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που πρέπει να λειτουργήσει επιτέλους ως αυτόνομη κλινική - συγχωνεύσεις κλινικών - λειτουργία επιτέλους παθολογοανατομικού που  επί χρόνια  υπολειτουργεί αδικαιολόγητα, προς εξυπηρέτηση αλλοτρίων συμφερόντων κλπ)
-          να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και ιδιαίτερα για το Νευροκόπι
Για όλα αυτά τα θέματα η οργάνωση της Δράμας θα είναι σε επαφή με τους υπεύθυνους για το κάθε ζήτημα Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, έτσι ώστε να γίνουν οι αναγκαίες ερωτήσεις και παραστάσεις σε αρμόδια Υπουργεία για την προώθηση και επίλυσή τους.
Επίσης τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκαν με τον Βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστο Καραγιαννίδη και αντάλλαξαν απόψεις, με σκοπό το συντονισμό όλων των αρχών και φορέων της Δράμας για την προώθηση και επίλυση χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή μας και την αποτροπή περαιτέρω δυσμενών εξελίξεων για τη Δράμα.
Σε συνάντηση τέλος με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ότι προωθεί ταχύτατα αλλαγές στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο (νέος Κώδικας Δικηγόρων, νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, αλλαγή του νόμου για τα ναρκωτικά, αλλαγές στο ποινικό δίκαιο προς αποσυμφόρηση των φυλακών κλπ). Όσον αφορά το ζήτημα της ολοκλήρωσης, στελέχωσης και λειτουργίας των Φυλακών Νικηφόρου, ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Δικαιοσύνης η αποπεράτωση νέων φυλακών, όπως της περιοχής μας που προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν την Άνοιξη του 2013 και δεσμεύθηκε πως τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτέμβρη θα επισκεφτεί τη Δράμα.
Υ.Γ. Λόγω φόρτου εργασίας τελικά δεν πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αντώνη Μανιτάκη.

                                    Το  Γραφείο Τύπου της ΝΕ Δράμας της ΔΗΜΑΡ