Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ !!!! του Π.Χατζηγεωργίου


ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ !!!!

Με έκπληξη διάβασα στον τοπικό τύπο ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΔΡΑΜΑΣ, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ οι πρώην σύντροφοί μου με εγκαλούν γιατί αρθρογραφώ για το παρελθόν, παρόν και μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ασχολούμαι με τα προβλήματα της χώρας και του τόπου και την πορεία του κυβερνητικού έργου.
Σύντροφοι ψυχραιμία !!!
Αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει είστε πλέον αξιωματική αντιπολίτευση και ενδεχομένως αυριανή Κυβέρνηση. Κατά συνέπεια η πορεία και δράση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτσι κι αλλιώς στην επικαιρότητα. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει το δικό της θεσμικό ρόλο και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην πορεία της χώρας και στην επίλυση των προβλημάτων μας.
Η κριτική λοιπόν και ο σχολιασμός θα έπρεπε να είναι θεμιτός και αν μη τι άλλο το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ χρήζει ανάλυσης, η δε πορεία του και η πολιτική του κατεύθυνση ενδιαφέρει πλέον το σύνολο της κοινωνίας και όχι ένα στενό κύκλο μελών και φίλων.
Δεν θα αρνηθείτε φαντάζομαι ότι στο χώρο αυτό ήμουν επί 20 χρόνια, διετέλεσα στέλεχος του ΣΥΝ επί πολλά έτη και Γραμματέας της ΝΕ Δράμας επί πέντε έτη, δηλαδή έχω αφιερώσει τα καλύτερά μου χρόνια στην ύπαρξη και ανοδική πορεία του. Το γεγονός αυτό εκτιμούσατε όλα αυτά τα χρόνια και γι αυτό με εκλέγατε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία στη θέση του Γραμματέα και με εμπιστευτήκατε να εκπροσωπήσω τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ ως εκπρόσωπός του και ως υποψήφιος Βουλευτής.
Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να συνεχίσω να ενδιαφέρομαι και να αγωνιώ και εγώ μαζί σας για την πορεία και εξέλιξη του χώρου της σύγχρονης ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς, όπου είτε το θέλουμε είτε όχι συνεχίζουμε να βρισκόμαστε όλοι μας και να διατηρώ κοινές με σας αγωνίες και προβληματισμούς, τους οποίους και διαθέταμε όλοι μας από τον καιρό που ήμασταν στο ίδιο κόμμα.
Για την ταμπακέρα όμως. Σαφώς και δεν φταίει για όλα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα πρέπει να ομολογήσουμε πως φταίει και αυτός για πολλές από τις παθογένειες του πολιτικού και οικονομικού μας συστήματος. Λίγη αυτογνωσία και αυτοκριτική δεν βλάπτει. Φαινόμενα ναρκισσισμού και αλαζονείας είναι ξένα στην Αριστερά.
Όσον αφορά το «καλοπροαίρετο» ερώτημά σας για το αν ασχολούμαι ή όχι με τα προβλήματα και την πορεία του κυβερνητικού έργου.
Μην ανησυχείτε σύντροφοι. Σας διαβεβαιώ ότι με τις λιγοστές μας δυνάμεις τόσο εγώ προσωπικά όσο και η Δημοκρατική Αριστερά Δράμας αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε για το καλύτερο και συγκεκριμένα:
  • Την Δευτέρα 16/07/12 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των ΝΕ όλης της Περιφέρειάς μας στην Ξάνθη με αντικείμενο αυτά ακριβώς τα θέματα.
  • Στις 23 και 24/07/2012 στελέχη της ΔΗΜΑΡ Δράμας και ο Γραμματέας της ΝΕ Δράμας θα βρισκόμαστε στην Αθήνα, όπου έχουμε συναντήσεις τόσο με τον Πρόεδρο Φώτη Κουβέλη και άλλα στελέχη και Βουλευτές του κόμματος για ενημέρωση και προώθηση και τοπικών ζητημάτων, όσο και με Υπουργούς της Κυβέρνησης (Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη κλπ). Επίσης θα έχουμε συνάντηση και με τον Βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστο Καραγιαννίδη.
  • Τέλος έχουμε σχεδιάσει και ξεκινήσει ήδη επαφές με φορείς και εκπροσώπους τοπικών αρχών (Αυτοδιοικητικούς, Βουλευτές, εκπροσώπους οργανισμών κλπ) για αλληλοενημέρωση και χάραξη κοινής στρατηγικής με στόχο την συγκρότηση ενός ιεραρχημένου προγράμματος στόχων και διεκδικήσεων της Περιφερειακής μας Ενότητας.
Υ.Γ. 1. Σημειωτέον ότι εγώ δεν έχω εκλεγεί Βουλευτής και παραμένω στέλεχος μιας περιφερειακής οργάνωσης της ΔΗΜΑΡ.
2. Απέναντι στην απολύτως αρνητική και χαιρέκακη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι η Κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν εξαπάτησαν τους πολίτες, ήδη απέτυχε, δεν διαπραγματεύεται κλπ, εμείς θα συμβουλεύαμε λίγη υπομονή σύντροφοι. Θα κάνουμε σύντομα απολογισμό και θα δούμε αν οι επιλογές της ΔΗΜΑΡ απέδωσαν και απέβησαν σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων και της χώρας.
3. Θα κριθούμε από τους πολίτες με βάση αυτά που εμείς υποσχεθήκαμε και δεσμευθήκαμε ότι μπορούμε να παλέψουμε και να πετύχουμε και όχι τις δικές σας μαξιμαλιστικές, ανέφικτες  και ανέξοδες αντιπολιτευτικές προτάσεις.

                                    Με εκτίμηση και  συντροφικούς χαιρετισμούς
            Παναγιώτης Χατζηγεωργίου – Γραμματέας ΝΕ Δράμας της ΔΗΜΑΡ