Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Πρόγραμμα για κυβερνητική συνεργασία με 7 γραπτές δεσμεύσεις


Πρόγραμμα για κυβερνητική συνεργασία με 7 γραπτές δεσμεύσεις

Πρόγραμμα για κυβερνητική συνεργασία με 7 γραπτές δεσμεύσεις

Μια εξαιρετική συνέντευξη του Φ. Κουβέλη. Για πρώτη φορά τόσο σαφής και ουσιαστικός χαράσσει τις εξελίξεις για το αύριο. Απόλυτη δέσμευση για κυβερνητική λύση με συγκεκριμένα μέτρα, κόκκινη γραμμή απέναντι στις αυταπάτες και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, προοπτική για τον τρίτο πόλο μιας πανίσχυρης μεταρρυθμιστικής παράταξης!
G. F.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς διαβεβαιώνει ότι η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη, βάζει τρεις όρους στον ΣΥΡΙΖΑ εάν είναι πρώτο κόμμα, ενώ επισημαίνει ότι για το κόμμα του δεν υπάρχει «Plan B» για τη δραχμή
Πρόγραμμα με γραπτές δεσμεύσεις προτάσσει ο Φώτης Κουβέλης για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ θέτει τρεις ρήτρες: Σοβαρότητα, Αξιοπιστία, Δέσμευση. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς μιλά για τη συγκρότηση μεταρρυθμιστικής παράταξης, ενώ επισημαίνει ότι το κόμμα του δεν έχει «Plan B», δηλαδή εναλλακτικό σχέδιο για τη δραχμή.
Εχετε δηλώσει ότι θα κάνετε ό,τι είναι δυνατόν ώστε η Ελλάδα να μη μείνει ακυβέρνητη. Ποιο κυβερνητικό σχήμα θα μπορούσατε να στηρίξετε ή σε ποιο να συμμετάσχετε ώστε η χώρα την επομένη των εκλογών να έχει κυβέρνηση;
Ο στόχος μας είναι μία προοδευτική κυβέρνηση. Διευκρίνισα: Ούτε παίρνουμε τοις μετρητοίς όποιον δηλώνει προοδευτικός ούτε μοιράζουμε πιστοποιητικά προοδευτικότητας. Προτάσσουμε το πρόγραμμα με γραπτές δεσμεύσεις. Και όσο πιο ισχυρή είναι η ΔΗΜΑΡ τόσο πιο προοδευτική, αποτελεσματική και σταθερή θα είναι η κυβέρνηση. Για ένα πράγμα να είναι οι πάντες βέβαιοι. Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα ακυβέρνητη.