Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Το διακύβευμα των εκλογών της 17 Ιουνίου για τη Χώρα και τη Δράμα



Το διακύβευμα των εκλογών της 17 Ιουνίου για τη Χώρα και τη Δράμα

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι οι επόμενες εκλογές είναι οι κρισιμότερες της μεταπολίτευσης και πως θα καθορίσουν το μέλλον μας για τις επόμενες δεκαετίες. Οι Πολίτες γιομάτοι ερωτήματα και ανησυχίες, προετοιμάζονται να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά, ελπίζοντας πως θα επιλέξουν το καλύτερο για τη Χώρα και το Λαό της. Αναζητούν εναγώνια απαντήσεις στα καυτά και καίρια ερωτήματά τους. Αυτό δεν αφορά βέβαια όσους έχει εγκλωβίσει η πόλωση και ο φανατισμός, διότι έχουν ακλόνητες βεβαιότητες.
Τα ερωτήματα όμως έτσι κι αλλιώς μας αφορούν όλους. Καμία υπεύθυνη πολιτική δύναμη δεν δικαιούται να παραμυθιάζει τον κόσμο, να χαϊδεύει αυτιά, να έχει άγνοια κινδύνου. Πράγματι υπάρχει μεγάλη κινδυνολογία, αλλά και υπαρκτοί κίνδυνοι. Διλήμματα και ψευτοδιλήμματα κυριαρχούν στο δημόσιο λόγο.
Οι πολίτες οφείλουν να ενημερωθούν όσο γίνεται πληρέστερα, γιατί μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Οφείλουν να ξεχωρίσουν το λαϊκισμό και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, από τα επιχειρήματα και τις καθαρές, εφικτές και ρεαλιστικές λύσεις.
Η Χώρα οφείλει να κυβερνηθεί. Κανείς δεν δικαιούται να την οδηγήσει σε τρίτες εκλογές. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ με αίσθημα ευθύνης απευθύνεται στους πολίτες με ξεκάθαρες θέσεις, συνέπεια και επιχειρήματα. Ελπίζει ότι στις εκλογές αυτές οι πολίτες εκτιμώντας την πολιτική της στάση να της δώσουν ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό για να λειτουργήσει ως καταλύτης προς μια προοδευτική δημοκρατική διέξοδο από την κρίση, για να βρεθεί λύση.
Η ΔΗΜΑΡ Δράμας καλεί όλους του Δραμινούς/ ές στο ΝΗΣΑΚΙ την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. για ενημέρωση και συζήτηση για όλα αυτά που μας ανησυχούν όλους μας.

Στη Δράμα για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες εκλέχθηκε στις προηγούμενες εκλογές Βουλευτής από τρίτο κόμμα και αυτό αποτελεί αναμφίβολα θετική εξέλιξη.
Βεβαίως η συγκεκριμένη εκλογή ήταν η έκπληξη των εκλογών. Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ», που με την ανέξοδη αντιμνημονιακή – εθνικιστική ρητορεία τους έλαβαν στις προηγούμενες εκλογές ψήφο οργής, αυτή τη φορά – όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις – δεν θα πετύχουν ανάλογο αποτέλεσμα.
Οι διαρροές από κύκλους της ΝΔ ότι μπορεί να καταλάβει και δεύτερη έδρα στη Δράμα αποτελούν αποκυήματα φαντασίας. Λέγονται για να ντοπάρουν τους οπαδούς, για να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός του δεύτερου υποψήφιου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα κατέγραψε μεν ένα ικανοποιητικό εκλογικό ποσοστό, πλην όμως κατά πολύ μικρότερο του αντίστοιχου πανελλαδικού, γεγονός που αποδεικνύει την μικρή του εμβέλεια στη Δραμινή κοινωνία.
Είναι πασιφανές ότι η τρίτη έδρα στη Δράμα θα κατακυρωθεί σε ένα υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Ελπίζω πως οι συνυποψήφιοι των άλλων δύο κομμάτων θα αποδεχτούν την πρόσκληση που δημόσια από την ΑΛΦΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ τους απηύθυνα για τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ μας τόσο για ζητήματα εθνικού όσο και τοπικού ενδιαφέροντος.
Έτσι οι συμπολίτες μας Δραμινοί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη συζήτηση και να αποφασίσουν ποιος κατά τη γνώμη τους από τους υποψηφίους των παραπάνω τριών κομμάτων θα μπορούσε να εκπροσωπήσει καλύτερα τη Δράμα στο Κοινοβούλιο μετά τις 17 Ιουνίου.

                                                            ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
                                                         Υπ. Βουλευτής Δράμας