Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη μετά τις συναντήσεις με Σαμαρά και Τσίπρα


Οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη μετά τις συναντήσεις με Σαμαρά και Τσίπρα

Γράφει ο  Manos
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη μετά τις συναντήσεις με Σαμαρά και Τσίπρα
Μετά την συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε:
samaras-610Σταθερή είναι η θέση της ΔΗΜΑΡ για προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης ευρείας λαϊκής και κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης που θα κινηθεί στον αντίποδα της ασκούμενης πολιτικής η οποία αποδοκιμάστηκε με έντονο τρόπο από την λαϊκή ετυμηγορία.

Είναι προφανές ότι μια μεταμφιεσμένη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, όπως και αν την ονομάσει κάποιος, δεν θα είναι σε αρμονία με το εκλογικό μήνυμα και την εντολή των πολιτών. Για μας ισχύει απολύτως το δίπολο που θέσαμε προεκλογικά: Η κυβέρνηση ευρείας λαϊκής νομιμοποίησης θα πρέπει να εξασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και να προχωρήσει στην απαγκίστρωση από το μνημόνιο.
Κάθε πολιτική δύναμη πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι σε αυτά τα δυο σημεία. Άκουσα τον κ. Τσίπρα που επανέλαβε την πρότασή του προς τις δυνάμεις της Αριστεράς, προσθέτοντας τη λέξη «πρωτίστως προς τις δυνάμεις της αριστεράς».
Εμείς όταν μιλάμε για πρόταση προς τις προοδευτικές δυνάμεις προφανώς συμπεριλαμβάνουμε τις δυνάμεις της Αριστεράς και με τέτοια πολιτική διάθεση προσερχόμαστε. Περιμένουμε λοιπόν καθαρές και σαφείς προτάσεις και ανάλογα θα τοποθετηθούμε.

ενώ μετά την συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε:
tsipras_entoli-180Ο κ. Τσίπρας έχει στα χέρια του την εντολή. Τον κάλεσα να τη διαχειριστεί στο όνομα της κοινωνίας που ζητάει λύση.
Του επανέλαβα την πάγια θέση της ΔΗΜΑΡ για συγκρότηση κυβέρνησης που θα έχει ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση και θα ενσωματώνει το σαφές μήνυμα των εκλογών ότι η κοινωνία και η χώρα δεν μπορούν να πορευτούν με την πολιτική που καταδικάστηκε από τους πολίτες.
Του είπα ότι έχει τη δυνατότητα, αρκεί να το θέλει, να προχωρήσει σε κυβέρνηση Αριστεράς, με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ και με ευρύτερη κοινοβουλευτική νομιμοποίηση.

Επανέλαβα τη σαφή και συγκεκριμένη προγραμματική μας θέση: απαγκίστρωση από το μνημόνιο και παραμονή της χώρας στο ευρώ, αξιοποιώντας και το ευνοϊκότερο ευρωπαϊκό πλαίσιο που διαμορφώνεται.
Η ΔΗΜΑΡ συμβάλει έτσι για να υπάρξει κυβέρνηση και να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές.
Αυτή είναι η υπεύθυνη θέση μας έναντι της κοινωνίας και της χώρας.