Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ                                    ΔΡΑΜΑ   08/05/2012
    Ν.Ε. ΔΡΑΜΑΣ


ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Οι πολίτες με την ψήφο τους έστειλαν ηχηρά πολιτικά μηνύματα. Καταδίκασαν τα κόμματα του δικομματισμού (ΠΑΣΟΚ & ΝΔ), που επί σαράντα περίπου χρόνια διακυβέρνησαν τη Χώρα και τη Δράμα και ευθύνονται για το σημερινό μας κατάντημα. Απέρριψαν τις πολιτικές λιτότητας των μνημονίων που καταστρέφουν την οικονομική και κοινωνική ζωή και διαλύουν τη χώρα μας. Αναζητούν προοδευτική δημοκρατική διέξοδο από την κρίση και ενισχύουν τα κόμματα της Αριστεράς. Οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις οφείλουν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να συνδιαμορφώσουν και να καταθέσουν συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση εξουσίας, βιώσιμη και ρεαλιστική με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
Αρκετοί ψηφοφόροι διακατεχόμενοι από δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση ψήφισαν και στη Δράμα «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», πιστεύοντας πως έτσι δίνουν ένα ηχηρό ράπισμα στο πολιτικό σύστημα. Ήδη τα πρώτα μηνύματα και εικόνες από την ενίσχυση της φασιστικής αυτής οργάνωσης φανερώνουν το πραγματικό της πρόσωπο και αποδεικνύουν ότι η ψήφος οργής μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για τη δημοκρατία και την ελευθερία.
Ο ανέξοδος λαϊκιστικός - εθνικιστικός λόγος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και του κ. Καμμένου, τους οδήγησαν τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά σε διψήφια ποσοστά, παρά το γεγονός ότι ουδείς γνωρίζει το πολιτικό τους πρόγραμμα και τι προτείνουν για τη διέξοδο από την κρίση !!!
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών και οφείλει άμεσα να επανακαθορίσει τη θέση του δίχως αμφισημίες και θολά μηνύματα. Να πετύχει συνεργασίες με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό και εντός του ευρώ, με στόχευση την επαναδιαπραγμάτευση δυσβάστακτων όρων του μνημονίου, την αντίκρουση των δυσμενών συνεπειών των πολιτικών λιτότητας και την σταδιακή αποδέσμευση από τη δανειακή σύμβαση. 
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι έτοιμη ως δύναμη ευθύνης και κυβερνώσα αριστερά να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση. Πριν καν συμπληρωθούν δύο χρόνια από την ίδρυσή της και στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση η ΔΗΜΑΡ κατάφερε να καταγράψει ποσοστό 6,1%, που κατά κοινή ομολογία αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Οι επόμενες μέρες των εκλογών είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Η ΔΗΜΑΡ ελπίζει ότι θα πρυτανεύσει η λογική και η σύνεση και θα μπορέσει να υπάρξει και με τη δική της συμβολή κυβερνητική διέξοδος. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, η Δημοκρατική Αριστερά θα είναι έτοιμη να διεκδικήσει η ρεαλιστική πολιτική της πρόταση μεγαλύτερη αποδοχή από τους πολίτες, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια δημοκρατική προοδευτική διέξοδο από την κρίση.   
Η οργάνωση Δράμας της ΔΗΜΑΡ από τον Νοέμβριο του 2011 ξεκίνησε επαφές με αρχές, φορείς και πολίτες της Περιφέρειάς μας. Συναντηθήκαμε με Δημάρχους, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, του Εργατικού Κέντρου, των Επαγγελματοβιοτεχνών, της Αναπτυξιακής, της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών. Συνομιλήσαμε με αγρότες, εργάτες, υπαλλήλους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, επιχειρηματίες, συνταξιούχους, φοιτητές, νέους. Καταγράψαμε προτάσεις, ιδέες, σκέψεις και συναισθήματα. Αποκτήσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους Δραμινούς και τις Δραμινές. Αυξήσαμε τα μέλη μας και τους φίλους μας.
Σε αυτές τις εκλογές καταρτίσαμε ένα νεανικό, φρέσκο και ελπιδοφόρο ψηφοδέλτιο, απαρτιζόμενο από ικανούς επιστήμονες και εργαζόμενους, με κοινωνική δράση και προσφορά, με όραμα για τον τόπο μας και ελπίδα για το μέλλον. Δώσαμε όλοι μαζί οι υποψήφιοι, καθώς και το σύνολο των μελών και φίλων μας, ένα όμορφο και έντιμο αγώνα, συνδυάζοντας επισκέψεις και κουβέντες με στιγμές χαλάρωσης στο ποιο όμορφο, ποιο πολυσύχναστο και πιο ζωντανό εκλογικό κέντρο της πόλης, διοργανώνοντας παράλληλα και μουσικές βραδιές (βραδιά νεολαίας και λαϊκή βραδιά με ζωντανή μουσική).
Στη Δράμα και καθώς λαμβάναμε τέτοια μηνύματα, πιστέψαμε πως θα μπορούσε η ΔΗΜΑΡ να είναι η έκπληξη των εκλογών και να κάνουμε την ανατροπή, εκλέγοντας εμείς τον τρίτο βουλευτή της περιοχής μας. Παλέψαμε γι αυτό με αυτοπεποίθηση. Το αποτέλεσμα δεν μας δικαίωσε ως προς αυτό τον φιλόδοξο στόχο μας, πλην όμως το εκλογικό μας ποσοστό (7% στο Δήμο Δράμας και σχεδόν 6% στο Νομό) κατά κοινή ομολογία αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Έτσι κι αλλιώς πάντα τα αριστερά κόμματα στο δύσκολο νομό μας κατέγραφαν ποσοστά πολύ χαμηλότερα από το πανελλαδικό τους ποσοστό (Βλέπε ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ). Η ΔΗΜΑΡ Δράμας σε αυτές τις εκλογές πέτυχε το αυτό εκλογικό ποσοστό που πέτυχε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και στην επικράτεια και αυτό αποτελεί επιτυχία της οργάνωσής μας.
Ελπίζουμε τα αποτελέσματα των εκλογών να βοηθήσουν τη Δράμα και τη Χώρα μας και να πάμε πολύ καλύτερα στο μέλλον. Ελπίζουμε οι εκλεγμένοι Βουλευτές Δράμας, μακριά από τα λάθη του  παρελθόντος να μπορούν να συνεργαστούν για το κοινό συμφέρον και το καλό της Δράμας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις χιλιάδες Δραμινές και Δραμινούς, που με κάθε τρόπο και μέσο στάθηκαν στο πλευρό μας και βοήθησαν να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ποιο δυνατοί πλέον και ποιο ορμητικοί, να μη διαψεύσουμε τις προσδοκίες και τις ελπίδες τους.  Θα τιμήσουμε την ψήφο τους και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ανιδιοτελώς για το καλό της Δράμας, για το συμφέρον της Χώρας. Για τα αδύναμα λαϊκά στρώματα, για μια άλλη κοινωνία που είναι εφικτή.
                                                                                                
                                                                                                Το  Γραφείο Τύπου