Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Για τις εξελίξεις στην κεντροδεξιά του Χρήστου Χατζηγεωργίου




Η προσπάθεια δημιουργίας της μεγάλης κεντροδεξιάς είναι καταδικασμένη να αποτύχει.
Α) Γιατί είναι μια αμυντική κίνηση απέναντι στην άνοδο της αριστεράς χωρίς προγραμματικές συγκλίσεις, είναι μια κίνηση αντίθετη σε κάτι και όχι θετική σε κάτι.
Β) Γιατί δεν έχει να πει τίποτε καινούριο παρά να αναμασήσει ευχολόγια...
Γ) Γιατί δεν εμπεριέχει καμία αξιοπιστία καθώς βασίζεται σε κόμματα και πρόσωπα φθαρμένα και αποτυχημένα.
Δ)Γιατί βασίζεται σε κόμματα προσωποκεντρικά και την επαύριο μπορεί να διαλυθεί το ίδιο εύκολα με τον τρόπο που δημιουργήθηκε.
Ε)Γιατί το όραμα που προτείνουν είναι ταυτισμένο με μια πολιτική πελατειακή, συμβιβασμένη και εξαρτώμενη από συμφέροντα τα οποία έχουν εξυπηρετήσει δεκαετίες τώρα.
ΣΤ) Γιατί το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι (Σαμαράς, Μπακογιάννη, Καρατζαφέρης, ...)
Ζ) Γιατί ο κόσμος έχει σιχαθεί το κομματικό κατεστημένο και επιδιώκει ανατροπές.
Η) Γιατί τα στερεότυπα δεξιά-αριστερά, φως - σκοτάδι και άλλες ανοησίες δεν περνάνε πια. Οι πολίτες αξιολογούν προτάσεις και θέσεις αδιαφορώντας από που προέρχονται.
Θα μπορούσα να παραθέσω πολλά ακόμη γιατί αλλά δεν χρειάζεται καθώς όσοι περισσότεροι μπαίνουν στο κάδρο της κεντροδεξιάς τόσο περισσότερο θα μειώνεται η δυναμική και η αξιοπιστία του εγχειρήματος.
Αρχικός και τελικός στόχος των περισσότερων στελεχών της συγκεκριμένης παράταξης είναι η παραμονή τους στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος αρκεί να συνεχίσουν να νέμονται την εξουσία και να εξυπηρετούν τα συμφέροντα που εκπροσωπούν.
Όσοι πίστεψαν ότι η δημοκρατική συμμαχία και όποιοι άλλοι τους ακολουθήσουν στην ενσωμάτωση με τη Ν.Δ. άρθρωσαν έναν διαφορετικό πολιτικό λόγο απογοητεύτηκαν οικτρά και σήμερα αναζητούν νέα πολιτική στέγη.
Κύριε Σαμαρά μετά από τέτοια ήττα και απογοήτευση οπαδών ο καθένας θα περίμενε παραίτησή σας και δρομολόγηση εξελίξεων στο χώρο σας. Δυστυχώς αποδειχθήκατε για άλλη μια φορά κατώτερος των περιστάσεων.
Επίσης οι δραμινοί πολιτευτές και σχολιαστές από τη Ν.Δ. που έβγαιναν και δήλωναν με στόμφο ότι η Ν.Δ. πλησιάζει την αυτοδυναμία και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί λόγω της θέσης του για τα Σκόπια και τη Θράκη και η ΔΗΜΑΡ θα πατώσει λόγω της συμμετοχής στο ψηφοδέλτιό της, της  κ. Ρεπούση αποδείχθηκαν τουλάχιστον ανίδεοι για τον τρόπο με τον οποίο ψηφίζει ο κόσμος και τα ζητήματα που προτάσσει. Αυτοί που από την πλευρά της Ν.Δ. προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα θρησκευτικά και εθνικά ή πατριωτικά συναισθήματα των Δραμινών ας πάρουν το μάθημά τους και ας μην συνεχίσουν να αδιαφορούν για τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων και την ενοχή τους εφευρίσκοντας τρόπους για να κρυφτούν και να θολώσουν το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών που είναι ποιος ευθύνεται για την χρεωκοπία και ποιος μπορεί να δώσει διέξοδο.