Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Τι κάνει λοιπόν η ΔΗΜΑΡ στη Δράμα; του Χρήστου Χατζηγεωργίου





Τι κάνουμε στη Δράμα;
1) Ζητάμε από όσους ψήφισαν ΔΗΜΑΡ να ξαναψηφίσουν για τους ίδιους λόγους που την προτίμησαν και την προηγούμενη φορά.
2) Ζητάμε κι από αυτούς που δεν μας ψήφισαν αλλά εκτίμησαν τη στάση της ΔΗΜΑΡ και την πρότασή της για Οικουμενική κυβέρνηση να μας ψηφίσουν τώρα γιατί αποδείξαμε ότι μπορούμε και θέλουμε να επικρατήσει μια συνεννόηση στη βάση του εκλογικού αποτελέσματος.
3) Ξεκαθαρίζουμε ότι η ΔΗΜΑΡ σε όλη την προεκλογική περίοδο μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας και της λογικής, δεν ύψωσε τείχη, δεν έφτασε σε ακρότητες και για αυτό η πρότασή της μπορούσε να αποτελέσει την κοινή συνισταμένη όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.
4) Ζητάμε από τους πολίτες να καταδικάσουν τόσο τη λαϊκιστική αριστερά όσο και τη λαϊκιστική δεξιά που βασίστηκαν σε έξαλλες ρητορικές ακρότητες, σε φοβικά σύνδρομα, σε εθνικιστικά και πατριωτικά αντανακλαστικά προσπαθώντας να οικειοποιηθούν την αγάπη του Έλληνα για την πατρίδα και την Ελλάδα και πολλές φορές και το θρησκευτικό συναίσθημα ή τη συλλογική ιστορική μνήμη.
5) Ζητάμε να επανακαθοριστούν οι συσχετισμοί μέσα στην αριστερά έτσι ώστε η έλλογη, υπεύθυνη και χρήσιμη Αριστερά να αποκτήσει την δύναμη που χρειάζεται ώστε να συμβάλλει στη δυναμική που αναπτύσσεται για μια κυβερνώσα αριστερά που θα παρέμβει σήμερα και όχι στο απώτερο μέλλον που θα έχει πλειοψηφία.
6) Ζητάμε την ψήφο των πολιτών, γιατί εμείς μπορούμε να είμαστε ο συνεκτικός κρίκος ανάμεσα στη ριζοσπαστική αριστερά και τις δυνάμεις του κέντρου.
7) Γιατί είμαστε ξεκάθαρα υπέρ της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, δεν μπορούμε να φανταστούμε την Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα και την Ελλάδα εκτός Ευρώπης.
8) Γιατί είμαστε σίγουροι πως αν θα προχωρήσουμε σε αλλαγή της κοινωνίας, αυτή η αλλαγή θα προκύψει μόνο μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και όχι μέσω βίαιων επαναστάσεων.
9) Γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι ανάπτυξη χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία δεν μπορεί να υπάρξει.
10) Γιατί είμαστε ο τρίτος δρόμος ανάμεσα στην κεντροδεξιά και την λαϊκιστική ή κομμουνιστική αριστερά που αξίζει να δοκιμαστεί πριν φτάσουμε στην πλήρη απόγνωση.

Δώστε μας δύναμη, πυκνώστε τις γραμμές μας. Είμαστε νέοι, αισιόδοξοι, μεταρρυθμιστές, καινοτόμοι. Δεν αρνούμαστε όλο το σύστημα, κάνουμε όμως αμείλικτη κριτική σε αυτό, επιθυμούμε ριζοσπαστικές δημοκρατικές αλλαγές και προτάσσουμε τη σωτηρία του πλανήτη μέσα από μια όχι ανθρωποκεντρική θεώρηση αλλά μέσα από μια ολιστική, πλανητική, περιβαλλοντική  θεώρηση.
Τέλος πιστεύουμε πως η τρίτη έδρα μπορεί να αφαιρεθεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες προς όφελος της Αριστεράς και ιδίως προς όφελος της Δημοκρατικής Αριστεράς που έχει στο νομό μας μια αυξητική δυναμική.
Στηρίζουμε τη ΔΗΜΑΡ, ψηφίζουμε ΔΗΜΑΡ, ενισχύουμε οικονομικά τη ΔΗΜΑΡ.
Αυτή τη φορά η ψήφος είναι όχι για μνημόνιο-αντιμνημόνιο ούτε για ευρώ ή δραχμή!
Είναι ψήφος για απαγκίστρωση από το μνημόνιο μέσα στην Ευρωπαϊκή ¨Ενωση, εντός Ευρωζώνης, εντός ευρωπαϊκού κοινωνικού προτύπου με αναπτυξιακές-αειφορικές πολιτικές απέναντι στη λιτότητα και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προκρίνει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα του κ. Σαμαρά.