Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Απόσπασμα από την απάντηση του ΚΚΕ στην ΑΔΕΔΥ Δράμας


Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που το πρόγραμμα εξουσίας του ειναι το μόνο ρεαλιστικό και δεν παζαρεύει με τους καπιταλιστές λίγα ψίχουλα.
  • Αποδέσμευση από την Ε.Ε. με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους. Την κρίση να την πληρώσουν οι πλουτοκράτες κι όχι οι εργαζόμενοι.
  • Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Για να καρπώνονται οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουν
  • Καμία απόλυση εργαζομένου ή μετακίνηση εργαζομένου στο δημόσιο τομέα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Αύξηση μισθών και συντάξεων. 1400 ευρώ στον ανειδίκευτο εργάτη.
  • Δημόσια δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για όλους που να καλύπτει όλες τις εξετάσεις και φάρμακα. Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες μας για την υγεία. Καμία συγχώνευση νοσοκομείων και ιατρικών κέντρων
  • Δημόσια δωρεαν εκπαίδευση για όλους. Αύξηση του μισθού των εκπαιδευτικών στα 1900 ευρώ. Καμία συγχώνευση σχολείων. Δωρεάν μετακινήσεις μαθητών από σύγχρονο κρατικό φορέα. Ενιαίο 12χρονο σχολείο που να προσφέρει ολόπλευρη μόρφωση για όλους τους μαθητές.
Σχόλιο: καμία μετακίνηση δημοσίου υπαλλήλου παρόλο που γνωρίζουμε ότι πολλές προσλήψεις ήταν καθαρά ρουσφετολογικές και οι υπάλληλοι δεν έχουν αντικείμενο εργασίας!!!!!!!!!
1400 Ευρώ στον ανειδίκευτο εργάτη!!!!!!!!!! και 1900 στους εκπαιδευτικούς!!!!!!!!!!!
Καμία συγχώνευση σχολείων, νοσοκομείων και ιατρικών κέντρων. Ακόμη κι αν το σχολείο μείνει με 8 μαθητές και δίπλα  σε απόσταση αναπνοής υπάρχει άλλο σχολείο σαφώς καλύτερο αυτοί θα κρατήσουν το σχολείο έστω και μονοθέσιο καταδικάζοντας τα παιδιά σε συνθήκες αμορφωσιάς!!!!!!!!!!
Και είναι και το μόνο ρεαλιστικό πρόγραμμα εξουσίας!!!!!!