Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ της Κατερίνας Ανδρεάδου


ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ



ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΔΡΑΜΙΝΟΙ
Κατάγομαι από τους Σιταγρούς και ασκώ Δικηγορία στη Δράμα εδώ και 18 χρόνια. Είμαι παντρεμένη με τον Θεολόγο Βαρούδογλου, εκπαιδευτικό και κατοικούμε στο Δοξάτο Δράμας.
Ως φοιτήτρια και ως επαγγελματίας ήμουν βαθιά πολιτικοποιημένη και θεωρούσα ότι με εκφράζει ο χώρος του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα η αριστερά του ΠΑΣΟΚ. Ουδέποτε εντάχθηκα σε φοιτητικές παρατάξεις, ούτε στο ΠΑΣΟΚ και δεν επιδίωξα ποτέ προσωπικά ή επαγγελματικά οφέλη. Παρέμενα κομματικά ανένταχτη και θεωρούσα πάντα ότι ανήκα στον ευρύτερο αριστερό προοδευτικό χώρο.
Μετά από τόσα χρόνια συνειδητής μη συμμετοχής μου σε κομματικούς σχηματισμούς, οι οποίοι κατά την άποψή μου ήταν μηχανισμοί στήριξης μιας πελατειακής – ρουσφετολογικής κατά βάση πολιτικής, αποφάσισα πως στη σημερινή συγκυρία δεν μπορώ πλέον να είμαι αμέτοχη σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και δυστυχώς μας αφορούν άμεσα, με καταστρεπτικές συνέπειες για τους περισσότερους από εμάς.
Όλα αυτά λοιπόν που  γίνονται γύρω μας, για μας, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ. Πολλοί από εσάς θα αναρωτηθείτε, αν έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΝΑΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ
Έχουμε τη δυνατότητα επιλογής με την ψήφο μας. Είναι ένα από τα όπλα που έχουμε στη φαρέτρα μας και μάλιστα σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές, στις οποίες διαφαίνεται πως ο Λαός με την ψήφο του μπορεί να ανατρέψει πολιτικά κατεστημένα, να αναδείξει νέους ανθρώπους και πολιτικούς σχηματισμούς και «να γράψει ιστορία», αποδεικνύεται πανίσχυρο. Γι αυτό και φοβάται το πολιτικό κατεστημένο, γι αυτό και βλέπουμε το τελευταίο διάστημα να προσπαθούν να μας τρομάξουν με τα σενάρια περί μη αυτοδυναμίας και ακυβερνησίας.
 ΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΟΠΛΟ ΑΥΤΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ Η ΑΠΟΧΗ, ΤΟ ΑΚΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ.
 Υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές, η ψήφος μας δεν θα είναι χαμένη, η επόμενη Βουλή θα είναι έτσι κι αλλιώς πολυκομματική. Προσωπικά θεωρώ ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θα πρέπει να είναι στην επόμενη Βουλή όσο γίνεται πιο δυνατή, γιατί ο λόγος της περί χρήσιμης Αριστεράς, που δεν θα απαρνιέται κυβερνητικές ευθύνες και θα λύνει προβλήματα είναι αυτό που χρειάζεται ο τόπος μας σήμερα.
Η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και τους εφαρμοστικούς νόμους, είναι αντίθετη στις εφαρμοζόμενες πολιτικές που διαλύουν την Κοινωνία και τη Χώρα μας. Διαθέτει κατά την άποψή μου φερέγγυα και αξιόπιστα πρόσωπα και πολιτικές, πατά στην πραγματικότητα και οραματίζεται διέξοδο από την κρίση με εφικτές και ρεαλιστικές προτάσεις.
ΓΙΑΤΙ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε στην κεντρική πολιτική σκηνή ένας κομματικός σχηματισμός, ο οποίος να αρθρώνει έναν αξιοπρεπή, συνετό, προοδευτικό,  μη λαϊκίστικο πολιτικό λόγο.
Πάντα εκτιμούσα πολιτικά τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς τον Φώτη Κουβέλη και με κάθε ευκαιρία και σε κάθε ομιλία του στο Νομό μας ήμουν παρούσα, προκειμένου να ακούσω ένα σοβαρό και όχι υστερικό και δογματικό πολιτικό λόγο. Δεν ήμουν όμως σίγουρη ότι όσα πρέσβευε μπορούσαν να υλοποιηθούν μέσα από τον κομματικό σχηματισμό στον οποίο ήταν ενταγμένος τότε.
Μόλις λοιπόν δημιουργήθηκε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ένοιωσα ότι βρήκα το χώρο μέσα στον οποίο μπορούν να εδραιωθούν και να αναπτυχθούν οι ιδέες που ενέπνεαν και μένα προσωπικά. Το όραμα για μια Ελλάδα κοινωνικά δίκαιη και με δημοκρατική σοσιαλιστική προοπτική, για μια πολιτικά ενοποιημένη Ε.Ε., δημοκρατική, κοινωνικά δίκαιη και οικολογική. Για μια δημοκρατική ανασυγκρότηση της χώρας μας, μέσα από βαθιές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Η Δημοκρατική Αριστερά μπορεί, με την βοήθεια και την ψήφο των πολιτών να κάνει πράξη τα πιστεύω της, γιατί δεν έχει εξαρτήσεις από κανέναν, δεν έχει αναπτύξει πελατειακές σχέσεις και δεν την στηρίζει καμία επιχειρηματική “ελίτ”.
Με αυτές τις σκέψεις αποφάσισα εδώ και λίγους μήνες να γίνω μέλος της οργάνωσης Δράμας της ΔΗΜΑΡ. Κλήθηκα να συμβάλλω στην προσπάθεια αυτή καταλαμβάνοντας και μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Δράμας και μετά από ώριμη σκέψη αποδέχθηκα αυτή την τιμητική πρόταση συναισθανόμενη παράλληλα και το βάρος της ευθύνης που επωμίζομαι.
ΦΙΛΕΣ – ΦΙΛΟΙ ΔΡΑΜΙΝΟΙ
Η Χώρα μας περνά πολύ δύσκολες στιγμές. Η Δράμα, που έτσι κι αλλιώς ήταν στο περιθώριο και με πολλά προβλήματα, περνά ακόμη χειρότερες καταστάσεις.
Πιστεύω ότι θα πρέπει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές να δώσουμε μαζικά το παρόν.
Να καταψηφίσουμε πρόσωπα,  κόμματα και πολιτικές που ευθύνονται για την σημερινή τραγική κατάσταση.
Να υπερψηφίσουμε πρόσωπα, κόμματα και πολιτικές που μπορούν να δώσουν ελπίδα και εφικτές λύσεις.

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ
ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ