Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Δελτίο Τύπου Ν.Ε. ΔΗΜΑΡ Δράμας


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
      Ν.Ε.  ΔΡΑΜΑΣ                                                       ΔΡΑΜΑ 23.4.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με ομόφωνη απόφασή της η Ν.Ε. Δράμας της Δημοκρατικής Αριστεράς διευκρινίζει προς τα ΜΜΕ και τους Δραμινούς  συμπολίτες μας ότι ο κ. Κυριάκος Κωνσταντινίδης, δεν εκφράζει την οργάνωση Δράμας και εν γένει τη Δημοκρατική Αριστερά.
Η συμπεριφορά του μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα, που αρχικά μέσω αρθρογραφίας τρίτων «δημοσιογράφων» και στη συνέχεια αυτοπροσώπως περιφερόμενος από κανάλι σε κανάλι, καταφέρεται με ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες κατά μελών και στελεχών μας και εν γένει της Δημοκρατικής Αριστεράς, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, αλλά αποδεικνύουν την έλλειψη αξιοπρέπειας και εντιμότητας του ανδρός.
Η δικαιολογημένη πικρία του από την μη συμμετοχή του τελικά στο ψηφοδέλτιο, απόφαση που λήφθηκε με άψογες δημοκρατικές διαδικασίες που συμφωνήθηκαν από όλους μας δίχως καμία απολύτως ένσταση ή επιφύλαξη ούτε του ιδίου, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την μετέπειτα ηθικά και πολιτικά ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του.
Ο ίδιος του δηλώνει ότι δεν αισθάνεται πλέον μέλος της ΔΗΜΑΡ και ότι αυτός και οι «φίλοι του» έχουν αποχωρήσει από την οργάνωση Δράμας της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Η Ν.Ε. Δράμας του εύχεται καλό ταξίδι στην πολιτική του περιπλάνηση.
Απαντώντας στα όσα καταλογίζει στην οργάνωση Δράμας της ΔΗΜΑΡ οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών, που καταψήφισε την υποψηφιότητά του, το έπραξε όταν διαπίστωσε πως ο ανωτέρω μετά την κατ΄ αρχήν επιλογή του ως υποψήφιου Βουλευτή αξίωσε να λειτουργήσει όχι ως υποψήφιος αριστερού κόμματος, αλλά ως πολιτευτής και κομματάρχης δεξιού κόμματος περασμένων δεκαετιών (ζήτησε π.χ. να λειτουργήσει ο ίδιος με δικά του έξοδα και δικούς του ανθρώπους - μη μέλη του κόμματος - γραφεία της ΔΗΜΑΡ εν είδει εκλογικών κέντρων σε μια σειρά από κωμοπόλεις και χωριά !!!).
Η συμπεριφορά του αυτή συνάντησε την πλήρη αντίδραση και αποδοκιμασία όλων των υπόλοιπων μελών της Ν.Ε. και του Προεδρείου της Εκλογικής Επιτροπής.
Μετά από 3ωρη έκτακτη συνεδρίαση της Ν.Ε., του Προεδρείου της Εκλογικής Επιτροπής και όσων είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για υποψηφιότητα (τέσσερις άνδρες για τρεις θέσεις) και παρουσία μέλους της ΚΕ, που είναι υπεύθυνος για την οργάνωση της Δράμας, υπήρξε ομόφωνη απόφαση (πλην βεβαίως Κ. Κων/ίδη), ότι υπάρχει εξ αιτίας του σοβαρότατο πρόβλημα δυσλειτουργίας που έχει παραλύσει επί πολλές μέρες την Εκλογική Επιτροπή και την οργάνωση Δράμας της ΔΗΜΑΡ.
Κατόπιν τούτου ενημερώθηκαν ο Πρόεδρος, ο Γραμματέας και η ΚΕ του Κόμματος και προτάθηκε κατά τις καταστατικές διατάξεις το θέμα που προέκυψε να επιλυθεί από τη Γενική Συνέλευση των μελών της ΔΗΜΑΡ Δράμας, όπως και έγινε.
Η απειλή του κ. Κωνσταντινίδη ότι θα εγγράψει 50 μέλη, ώστε να δημιουργήσει ευνοϊκούς για αυτόν συσχετισμούς (Σημ. πράγματι ενέγραψε μέσα σε μια ώρα 22 μέλη, ανθρώπους που έως τότε ουδείς γνώριζε και είχε δει ποτέ !!!), δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, καθώς στη σχετική ψηφοφορία έλαβε μόνο 15 ψήφους, έναντι 31, 29 και 29 των συνυποψηφίων του.
Η προσπάθειά του να εμφανίσει τα μέλη της ΝΕ και της Οργάνωσης Δράμας της ΔΗΜΑΡ ως χειραγωγούμενους και αχυράνθρωπους του Γραμματέα της οργάνωσης προσβάλλει όλους τους συντρόφους μας ανεπίτρεπτα.
Οι δηλώσεις του ότι εκφράζει την πλειοψηφία των μελών της ΔΗΜΑΡ Δράμας είναι εν γνώσει του παντελώς αβάσιμες και ψευδείς.
Οι ισχυρισμοί του ότι έχουν  παραιτηθεί πλήθος μελών της οργάνωσής μας επίσης είναι ψευδέστατοι, δεδομένου ότι έως σήμερα δεν έχει περιέλθει σε γνώση της Ν.Ε. ουδεμία παραίτηση μέλους, εκτός και αν εννοεί ότι «οι φίλοι του» που εσπευσμένα έγγραψε ως μέλη του κόμματος θα τον ακολουθήσουν στην αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ.
Θα πρέπει να τονισθεί τέλος ότι μεσούσης της προεκλογικής περιόδου και ενώ έχουν απομείνει ελάχιστες μέρες έως τις εκλογές ο κ. Κων/δης επιλέγει να επιτεθεί σε στελέχη μας, υποψηφίους και εν γένει στη ΔΗΜΑΡ με ψεύδη και λασπολογίες για να μας δημιουργήσει προβλήματα, παίζοντας προβοκατόρικα το παιχνίδι των πολιτικών μας αντιπάλων.
Η Κοινωνία της Δράμας μας γνωρίζει όλους και θα μας κρίνει ανάλογα.

                                                                                    Το Γραφείο Τύπου