Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΡΑΜΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Προς τους Υποψήφιους Βουλευτές Δράμας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΡΑΜΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Προς τους Υποψήφιους Βουλευτές Δράμας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

            Αξιότιμοι κ.κ. υποψήφιοι Βουλευτές Δράμας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,
Όπως ορθά διαισθάνεστε, οι Δραμινοί σε αυτή την κρίσιμη για τον τόπο μας και τη Χώρα συγκυρία παρακολουθούν με καχυποψία και επιφυλάξεις τις δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις των υποψήφιων Βουλευτών, που επιδιώκουν να κερδίσουν την ψήφο τους στις επικείμενες Εκλογές.
Έχετε υπηρετήσει επί χρόνια πιστά τα κόμματα στα οποία ανήκετε. Ορισμένοι από σας είστε υψηλόβαθμα στελέχη των δύο κομμάτων, που έχουν κυβερνήσει τη Χώρα επί δεκαετίες. Κάποιοι έχετε μακρά διαδρομή στα έδρανα της Βουλής. Ορισμένοι έχετε ασκήσει και Κυβερνητικά καθήκοντα. Άλλοι έχετε υπηρετήσει το πολιτικό σύστημα από θέσεις ευθύνης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ή στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Θα συμφωνήσετε μαζί μου πως η Χώρα περνά τη χειρότερη κρίση της μεταπολεμικής της ιστορίας. Κρίση οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική, και πρωτίστως πολιτική. Οι υπαίτιοι αυτής της κρίσης έχουν ονοματεπώνυμο. Ο λαός γνωρίζει πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που κυβερνούν εναλλάξ εδώ και 40 περίπου χρόνια ευθύνονται για το σημερινό μας κατάντημα.
Θα περίμενε κανείς πως θα είχατε την ευθιξία να παραιτηθείτε από τα αξιώματά σας ή να μη είστε υποψήφιοι.
Θα περίμενε κανείς πως θα είχατε το θάρρος να έχετε διαφωνήσει ουσιαστικά και όχι βέβαια προσχηματικά με τις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές.
Θα περίμενε κανείς να έχετε την τόλμη έστω να ζητήσετε από το Δραμινό  και τον Ελληνικό Λαό μία ειλικρινή ΣΥΓΝΩΜΗ.
Θα περίμενε κανείς τουλάχιστο να κάνετε την αυτοκριτική σας για λάθη και παραλείψεις, δικά σας προσωπικά ή των Κομμάτων σας.
Θα περίμενε κανείς αν μη τι άλλο σήμερα πλέον και μετά την οδυνηρή εμπειρία που βιώνει ο Λαός μας, να απευθυνθείτε στον κόσμο με τη γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας.
Εις μάτην.
Παρά τους υποτίθεται χαμηλούς τόνους στις εμφανίσεις και δηλώσεις σας και τα ψήγματα κριτικής για τα λάθη του παρελθόντος, συνεχίζετε ως πολιτευτές παλαιάς κοπής και εκπρόσωποι ενός κατεστημένου και φθαρμένου πολιτικού συστήματος την ίδια κατά βάση πολιτικάντικη τακτική.
Δεν έχετε το πολιτικό θάρρος να δηλώσετε το αυτονόητο, ότι δηλαδή η κρίση είναι συστημική, πως ευθύνεται ο Καπιταλισμός και ειδικότερα το σύστημα του νεοφιλευλευθερισμού, του οποίου είσαστε πιστοί υπηρέτες.
Δεν έχετε την παρρησία να αποδεχθείτε ότι στη Χώρα μας η Κρίση είναι πολύ βαθύτερη, λόγω ακριβώς του πελατειακού συστήματος και της διαφθοράς, που τα Κόμματα που εκπροσωπείτε έχουν εκθρέψει επί δεκαετίες. 
Δεν είχαν την πολιτική βούληση τα Κόμματα, στα οποία ανήκετε, εδώ και δύο χρόνια που μαίνεται η κρίση, να πάρουν έστω μέτρα ανάλογα της Κυβέρνησης Μόντι στην Ιταλία (πάταξη φοροδιαφυγής, κατάργηση φοροαπαλλαγών της Εκκλησίας, απόσυρση από ανάληψη Ολυμπιακών Αγώνων, ακύρωση παραγγελιών οπλικών συστημάτων, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, εντοπισμός όλων των ακινήτων με αεροφωτογραφίες κλπ).
Αντίθετα με τις πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων ξεζούμισαν τον Έλληνα Πολίτη, νέκρωσαν την αγορά, διέλυσαν το κράτος πρόνοιας, διέρρηξαν τον κοινωνικό ιστό και την κοινωνική συνοχή, στρέφοντας την μία κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη και οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην κατάθλιψη και την απελπισία.
Προπαγανδίζετε άκριτα όλο το οπλοστάσιο επιχειρημάτων που σας παρέχουν τα κόμματά σας. Δηλώνετε αδιάντροπα ότι επιτύχατε το καλύτερο δυνατό (για εσάς τους ίδιους ή το λαό;), ότι ενεργήσατε με γνώμονα τον πολίτη (αυτόν που καταστρέψατε;), ότι αγωνιστήκατε (!!!) για τη σωτηρία της χώρας.
Απειλείτε ότι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία των κομμάτων σας θα επέλθει χάος (μεγαλύτερο από αυτό που εσείς προκαλέσατε;), ότι η εμμονή στα μνημόνια και στη νεοφιλελεύθερη πολιτική σας είναι μονόδρομος κλπ.  Καταφέρεστε με τους πλέον άκομψους χαρακτηρισμούς και περίτεχνες αιτιάσεις κατά των άλλων κομμάτων και των μελών τους. Η θρασύτητα, η επιθετικότητα και η εμμονή σας καταδεικνύουν ένα πράγμα μόνο: ΦΟΒΑΣΤΕ!
            Κύριοι Υποψήφιοι,
Συνεχίζετε να κοροϊδεύετε τον Ελληνικό Λαό, όταν μιλάτε για άδικες θυσίες των αδυνάτων και την ίδια στιγμή δεν καταθέτετε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα για τη φορολόγηση του πλούτου που συνεχίζει βέβαια να υπάρχει στη Χώρα και δεν τολμάτε να αγγίξετε (Εφοπλιστές, Μεγαλοβιομήχανους, μεγαλοκαταθέτες εξωτερικού, αλλά και εσάς τους ίδιους και τα κόμματά σας).
Σχεδιάζετε μειώσεις φορολογικών συντελεστών για τους υψηλοεισοδηματίες, όταν στη Γαλλία ο Ολάντ προτείνει φορολόγησή τους σε ποσοστό 80% (σημ. το ίδιο έκανε ο Ρούζβελτ στη μεγάλη κρίση του 1930, ενώ ως γνωστόν και στη Σουηδία ο ανώτατος συντελεστής είναι 52%).
Θέλετε να καταστήσετε την Ελλάδα ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ, όπου θα επικρατούν μισθοί πείνας, για να έλθει το πιο αδηφάγο και λήσταρχο κεφάλαιο να επενδύσει όχι βέβαια προς όφελος της χώρας, αλλά για την καταλήστευση κάθε πλουτοπαραγωγικής της πηγής. 
Την ίδια στιγμή που ο λαός καταταλαιπωρείται από την φτώχεια, εσείς προκλητικότητα εγκρίνετε την επιδότηση των κομμάτων σας από το Κράτος. Και μάλιστα αποκλείοντας τη δυνατότητα των δανειστών σας, όπως η Αγροτική Τράπεζα, να κατάσχει τα χρήματα αυτά. Αλήθεια, αυτά τα 30.000.000€ δεν θα ήταν καλύτερα να επενδυθούν σε ένα δίχτυ ελάχιστης προστασίας των αδυνάτων, ή έστω για την ανάπτυξη της οικονομίας. Όμως είναι προφανές ότι ούτε η τύχη των φτωχών σας ενδιαφέρει, ούτε το μέλλον της χώρας. Μόνο το δικό σας. 
Αξιότιμοι κ.κ. Υποψήφιοι Βουλευτές Δράμας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ,
Αντιλαμβάνομαι την άμετρη φιλοδοξία σας να εκλεγείτε για να μας σώσετε από τον γκρεμό, στον οποίο τα κόμματά σας μας έχουν ρίξει !!!
Υποψιάζομαι πως θα επιχειρήσετε να αποποιηθείτε των προσωπικών σας ευθυνών, να μετατοπίσετε τις ευθύνες οι μεν (ΝΔ) στους δε (ΠΑΣΟΚ) και το αντίστροφο και αμφότεροι (υποψήφιοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) στους παλιότερους πολιτευτές, και γενικά και αόριστα στο πολιτικό σύστημα. Θα υποσχεθείτε και θα εξαγγείλετε νέο ήθος, έργα και επίλυση των προβλημάτων μας. Λόγια, μεγάλα λόγια από τα οποία έχει χορτάσει ο Ελληνικός  και ο Δραμινός Λαός, και τα οποία δεν προκαλούν παρά ναυτία.
Το γνωρίζετε καλά, ότι ο τόπος μας η Δράμα δεν θα σωθεί  και δεν θα ανακάμψει, αν δεν σωθεί η Ελλάδα. Δίνετε «μάχες οπισθοφυλακής» για να διατηρηθεί στη Δράμα ένα στρατόπεδο, ένα παράρτημα Δημόσιας Υπηρεσίας - συχνά μάλιστα αντίθετα στον εθνικό σχεδιασμό. Χαϊδεύετε αυτιά ψηφοφόρων σας. Πρέπει να εξηγήσετε στους Δραμινούς γιατί ο τόπος μας έμεινε δίχως υποδομές, γιατί οδηγήθηκε στην αποβιομηχάνιση, στην εγκατάλειψη της υπαίθρου, στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ακόμη και τώρα παρέχετε χείριστες Υπηρεσίες στη Χώρα, την ώρα που αυτή έχει ουσιαστικά πτωχεύσει.
Η Κοινωνία μας βρίσκεται σήμερα στο οριακό σημείο όπου «οι από κάτω δεν θέλουν πια την κατάσταση αυτή και οι από πάνω δεν μπορούν να την αλλάξουν». Τα κόμματά σας κατακερματίζονται, το πολιτικό κατεστημένο ανατρέπεται. Αγωνίζεστε να διασώσετε το δικομματισμό, που ευθύνεται για το χάλι μας, να ξεγελάσετε άλλη μια φορά τους ψηφοφόρους, για να διασώσετε τα κεκτημένα σας.
Θεωρείτε πως ο πολίτης έχει μνήμη χρυσόψαρου και δεν θυμάται τα ψεύδη και τις αναδιπλώσεις σας. Θεωρείτε πως ο πολίτης δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτά που ζει σήμερα είναι δικό σας έργο.
Όμως κάνετε λάθος. Οι πολίτες αυτή τη φορά είναι περισσότερο από ποτέ υποψιασμένοι. Αξιώνουν και δικαιούνται πλήρη ενημέρωση, διεξοδική συζήτηση για τα ουσιαστικά προβλήματα, θετικές και ρεαλιστικές προτάσεις.
Αντί για στημένους μονόλογους στην ΤV, πολυδάπανες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλικά χτυπήματα στην πλάτη των ψηφοφόρων και ανέξοδους λαϊκισμούς, επιδιώξτε έστω την ύστατη τούτη ώρα τη διεξαγωγή ουσιαστικού διαλόγου και ενημέρωσης των πολιτών είτε στις τηλεοράσεις είτε σε ανοιχτές δημόσιες εκδηλώσεις.
Τολμείστε να είστε ειλικρινείς και έντιμοι προς το λαό!
Ιδού η Ρόδος!!! Έτσι κερδίζεται η συνειδητοποιημένη ψήφος των Πολιτών !!! 
Για την αντιγραφή
Γαλιαλίδης Θεοχάρης
Εκπρόσωπος Τύπου Ν.Ε. Δράμας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
21.04.2012