Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Πολιτική στήριξη σε ΔΗΜΑΡ από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική στήριξη σε ΔΗΜΑΡ από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ

NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 10 Απριλίου 2012 13:10
Τελευταία Ενημέρωση : 10/04/2012 13:47
Την πολιτική στήριξη στη Δημοκρατική Αριστερά επισημοποίησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Φώτη Κουβέλη, πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν συγκροτήσει την κίνηση «Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία».
Την πολιτική στήριξη στη Δημοκρατική Αριστερά επισημοποίησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Φώτη Κουβέλη, πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν συγκροτήσει την κίνηση «Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία». Στις τοποθετήσεις τους οι κ.κ. Γιάννης Νικολάου και Στέφανος Μανίκας τόνισαν ότι απώτερος πολιτικός στόχος της κίνησης είναι η ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και εκτίμησαν πως η δύναμη που μπορεί να εκφράσει σήμερα αυτή την προοπτική, είναι η ΔΗΜΑΡ.
Στη «Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία», εκτός των Στ. Μανίκα και Γ. Νικολάου, συμμετέχουν οι Δασκαλάκης Δημήτρης, Καραγιαννάκης Κώστας, Κόκκας Βασίλης, Κρητικός Μανώλης, Μαλέσιος Βαγγέλης, Σκαρτσολιάς Τάκης, Σταυρακάκης Μηνάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα από τα μέλη της κίνησης δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ, αλλά θα τη στηρίξουν στον εκλογικό της αγώνα.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Νικολάου, ο κύκλος του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε και οι φιλελεύθερες πολιτικές των μονοδρόμων που ακολούθησε, επί της ουσίας ακυρώνουν την ευρωπαϊκή προοπτική και κατακερματίζουν την κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιες ευθύνες, καθώς μετακινήθηκε από αρχές του και την φυσιογνωμία του, υποστήριξε ο κ. Νικολάου και υπογράμμισε πως υπό το πρίσμα αυτό «επιδιώκουμε ο πολιτικός χώρος της σοσιαλδημοκρατίας και της αριστεράς να επανακτήσει την πολιτική πρωτοβουλία, τη λάμψη των ιδεών του, να προτείνει ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες και καινοτόμες λύσεις για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς».
Ο Στέφανος Μανίκας επεσήμανε με τη σειρά του ότι η υποστήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας προϋποθέτει αλλαγή της πολιτικής που ακολουθείται σήμερα και θα οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρωζώνης. Αυτή η πολιτική, πρόσθεσε, πρέπει να αποδοκιμαστεί στις εκλογές ώστε να υπάρξει προοδευτική διέξοδος από την κρίση.
Φ. Κουβέλης: Μας ενώνει ο Αριστερός Ευρωπαϊσμός
Σε σύντομη παρέμβασή του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της νέας κίνησης να στηρίξει το κόμμα του, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός στην πορεία για την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

«Στις εκλογές δεν επιλέγουμε τη στάση ουδετέρου. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της επιλογής και της συμμετοχής. Υποστηρίζουμε τη Δημοκρατική Αριστερά και συμμετέχουμε στον πολιτικό αγώνα για την ευρύτερη δυνατή εκλογική της επιτυχία», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο συμπόρευσης της κίνησης «Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία» με τη Δημοκρατική Αριστερά το οποίο υπογράφεται από τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
«Η ΝΔ οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή με τη διακυβέρνησή της από το 2004. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε αυτή την καταστροφική πορεία και παρέδωσε τη χώρα δέσμια στην πολιτική των πιστωτών. Οι ευθύνες δεν συγχωρούνται, ούτε παραγράφονται», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.
«Είμαστε απέναντι στην Ελλάδα της δραχμής και της καθυστέρησης. Είμαστε αντίθετοι με τη φοβισμένη, απομονωμένη Ελλάδα του λαϊκισμού. Απέναντι στον εκφασισμό της κοινωνίας. Αρνούμαστε το λαϊκιστικό εφεύρημα ότι όποιος επιθυμεί τη χώρα στο ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα πρέπει να αποδέχεται και τη νεοφιλελεύθερη πολιτική των δανειστών», διαμηνύουν τα μέλη της «Νέας Σοσιαλδημοκρατικής Συμφωνίας και τάσσονται υπέρ της αριστεράς «που θέλει και μπορεί να κυβερνήσει και δεν αρνείται τις ευθύνες».