Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Φ. Κουβέλης: Ριζική αλλαγή των όρων της δημοσιονομικής προσαρμογή 28/04/2012


Φ. Κουβέλης: Ριζική αλλαγή των όρων της δημοσιονομικής προσαρμογή

28/04/2012


Πρόσθεσε στο FacebookΠρόσθεσε στο DeliciousΠρόσθεσε στο NewsvineΠρόσθεσε στο Twitter
Φ. Κουβέλης: Ριζική αλλαγή των όρων της δημοσιονομικής προσαρμογή
Ριζική αλλαγή των όρων της δημοσιονομικής προσαρμογής, ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης, σε ομιλία του στο νομό Τρικάλων και συγκεκριμένα στο Δήμο Πύλης.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι το μέλλον του τόπου βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού ενώ σχολίασε ότι το "το πρώτο βοριαδάκι της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που έπεσε στην πατρίδα μας, απέδειξε τη γύμνια όλου αυτού του οικοδομήματος που είχε στηθεί μετά την μεταπολίτευση και όλο τον κατοπινό καιρό".

"Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συμφώνησαν στο μνημόνιο λιτότητας χωρίς ανάπτυξη. Η ριζική αλλαγή των όρων της δημοσιονομικής προσαρμογής, η χρονική επιμήκυνσή της και η αναπτυξιακή ώθηση της οικονομίας, μέσα από την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και ενός νέου αναπτυξιακού πακέτου, είναι άκρως αναγκαία και πρέπει να διεκδικηθεί. Η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει ότι αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει" σημείωσε, και έκανε λόγο για πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα.

"Ο ελληνικός λαός, με την ετυμηγορία του, πρέπει να αποφασίσει ποιο είναι το περιεχόμενο της πολιτικής που θα πρέπει να ασκηθεί στην πατρίδα προκειμένου να βγούμε από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει αυτή η χώρα. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο της πολιτικής έτσι ώστε να σηκωθεί και να μείνει όρθια η κοινωνία, που σήμερα είναι πεσμένη. H 7η Μάιου χρειάζεται να βρει τη χώρα με ένα νέο πολιτικό τοπίο. Η ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά είναι καθοριστικός όρος για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα" σημείωσε ο κ. Κουβέλης