Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Επιστολή του υποψήφιου της ΔΗΜΑΡ Δράμας Παναγιώτη Χατζηγεωργίου στους δραμινούς πολίτες


ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ
Φίλη/ε Δραμινή/έ,
μετά από 20 και πλέον χρόνια μαχόμενης δικηγορίας και ενασχόλησής μου με τα κοινά και την πολιτική, πιστεύω ότι είναι πλέον γνωστή η διαδρομή μου.
Από τα φοιτητικά μου χρόνια με συνεπήρε το όραμα μιας δικαιότερης Κοινωνίας, με ουσιαστική δημοκρατία, ελευθερία και ισότητα για όλους. Με αυτές τις σκέψεις εντάχθηκα στην Αριστερά.
Η ενεργός συμμετοχή στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα συνιστά για μένα στάση ζωής. Η πολιτική δεν είναι απλώς η τέχνη του εφικτού, αλλά το μοναδικό μέσο για έναν άλλον πιο δίκαιο Κόσμο, που είναι εφικτός. Με τη θεώρηση αυτή δραστηριοποιήθηκα συνδικαλιστικά και πολιτικά. Διετέλεσα επί τρεις θητείες μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας. ‘Ημουν  εκπρόσωπος του Κοινωνικού Φόρουμ Δράμας την περίοδο των μεγάλων αντιπολεμικών διαδηλώσεων κατά το 2003 - 2004. Υπήρξα ενεργό μέλος και στέλεχος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές των ετών 2004 και 2007 και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές το 2006. Διετέλεσα Γραμματέας της Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΝ από το έτος 2003 μέχρι το έτος 2008, οπότε και αποχώρησα, κάνοντας πράξη την πάγια θέση μου περί αλλαγής προσώπων και ανανέωσης στελεχών στην πολιτική ζωή.
Προ δύο περίπου ετών έκρινα ότι δεν μπορούσα να απουσιάσω από το προσκλητήριο του Φώτη Κουβέλη και να μη δηλώσω παρών στο τολμηρό εγχείρημα ίδρυσης του νέου πολιτικού φορέα, της Αριστεράς της Ευθύνης, που θέλει να είναι χρήσιμη στη Χώρα και στους Ανθρώπους της.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και στη Δράμα ξεκίνησε με λιγοστά αρχικά μέλη. Εκλέχθηκα Γραμματέας της Ν.Ε. και όλοι μαζί προσπαθήσαμε, σε εποχές πλήρους απαξίωσης της πολιτικής, να επαναφέρουμε την Πολιτική στο προσκήνιο, αναδεικνύοντας τις αρχές, τις θέσεις και τις αξίες της σύγχρονης ανανεωτικής Αριστεράς.
Το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο, αλλά τελικά βρήκε ανταπόκριση. Η ΔΗΜ.ΑΡ αναμένεται στις επικείμενες εκλογές να εισέλθει άνετα στο Κοινοβούλιο, εκλέγοντας ικανό αριθμό Βουλευτών και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προοδευτική πορεία της Χώρας.
Οι Πολίτες αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των επικείμενων εκλογών και τη δύναμη της επιλογής τους. Δεν θα ανταμείψουν με την ψήφο τους αυτούς που μας κυβερνούσαν δεκαετίες, μας οδήγησαν στα μνημόνια και στη χρεοκοπία, διέλυσαν το παρόν, υπονόμευσαν το μέλλον και ανέτρεψαν τις κατακτήσεις δεκαετιών. Παρά την οργή και την αγανάκτησή του ο Ελληνικός Λαός αντιλαμβάνεται πως η λύση στην κρίση δεν μπορεί παρά να είναι Ευρωπαϊκή. Απορρίπτει προτάσεις περί εξόδου της Χώρας από το Ευρώ και την Ε.Ε., που θα οδηγούσαν στην περιθωριοποίησή της.
 Ήλθε η ώρα για την ανατροπή του ήδη καταρρέοντος πολιτικού κατεστημένου. Στη νέα Μεταπολίτευση δεν έχουν θέση το πελατειακό και υπερδιογκωμένο κράτος, αλλά ούτε και οι στρεβλώσεις μιας κακώς εννοούμενης συντεχνιακής και συνδικαλιστικής πρακτικής. Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και επίκεντρο τον Άνθρωπο οφείλουμε να προβούμε, με όραμα και σχέδιο, σε ριζικές αλλαγές και τομές στο πολιτικοκοινωνικό μας σύστημα.   
Με συνέπεια στις ιδέες που καθόρισαν τον τρόπο ζωής και σκέψης μου και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μου και στη Χώρα μου, στο παιδί μου και τους δικούς μου ανθρώπους, αποφάσισα να εκτεθώ στις προσεχείς εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής, η υποψηφιότητα μου δε, έχει ήδη εγκριθεί από την ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δράμας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΚΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
            Καλούμαι και καλούμαστε να δώσουμε μια ευκαιρία στην Ελλάδα, να δώσουμε την ελπίδα στον τόπο μας, στη Δράμα. Να αλλάξουμε συσχετισμούς και πρόσωπα, να βρούμε θετική διέξοδο από την κρίση, με δίκαιη κατανομή των βαρών, όρθια την κοινωνία και με ένα δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης για τους ασθενέστερους.  Καλούμαστε να αγωνιστούμε από καλύτερες θέσεις για μια καλύτερη ζωή, για μας και κυρίως για τα παιδιά μας.
            Στον αγώνα μου αυτό σε προσκαλώ να με στηρίξεις και να στηρίξεις τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Είναι γνωστό ότι δεν διαθέτουμε μέσα και πόρους, ότι η δημοσκοπική μας άνοδος έχει προβληματίσει πολλούς και οι επιθέσεις που δεχόμαστε είναι ήδη συνεχείς και σφοδρές. 
Δύναμη και αρωγός μας είσαι εσύ, ο Πολίτης.
                                                   Παναγιώτης Χατζηγεωργίου
                                                 Υποψήφιος βουλευτής Δράμας