Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Καταγγελία για τη μετακίνηση των μαθητών

Aπό την αρχή της σχολικής χρονιάς γινόμαστε μάρτυρες της αποδόμησης της δωρεάν εκπαίδευσης.
Οι νέοι Καλλικρατικοί Δήμοι ενώ έχουν πια διευρυμένες αρμοδιότητες δεν έχουν τα μέσα για να τις καλύψουν. Η έλλειψη βιβλίων στα σχολεία και η αδυναμία σίτισης των μαθητών του Μουσικού Σχολείου χτες, συνεχίζεται με την αδυναμία δωρεάν μεταφοράς των μαθητών σήμερα και με την αδυναμία θέρμανσης των σχολείων του χρόνου.
Οι εξελίξεις αυτές είναι απαράδεκτες. Περικοπές να γίνουν εκεί που χρειάζεται και όχι στην παιδεία και τις ελάχιστες δωρεάν παροχές που εξάλλου οι πολίτες τις έχουν πληρώσει πανάκριβα. Οι περισσότερες  οικογένειες αντιμετωπίζουν πια προβλήματα επιβίωσης. Η επιβάρυνσή τους και με την μετακίνηση των παιδιών τους είναι ένα ακόμη δυσβάσταχτο βάρος που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στη σχολική διαρροή μαθητών από τα ασθενέστερα στρώμματα του πληθυσμού. Είναι ντροπή να οδηγούμε μαθητές σε λύσεις μεταφοράς επικίνδυνες ( κάποιοι μαθητές σκέφτονται το ποδήλατο εν ώρα κυκλοφοριακής συμφόρησης και χωρίς ποδηλατόδρομους, ενώ άλλοι επιλέγουν τη μεταφορά με ιδιωτικά μέσα) και οικονομικά ασύμφορες.
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δράσουν άμεσα και σε πνεύμα συνεργασίας και αξιοπιστίας να βρεθεί έστω και προσωρινά μια λύση μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος.
Μαθητές, γονείς, φορείς,  κινήσεις ,κόμματα όλοι μαζί να απαιτήσουμε να σταματήσει η αποδιοργάνωση της εκπαίδευσης , η οποία μάλιστα μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας και αποτελεί  ελπίδα για ανάταση.

τομέας παιδείας ΔΗΜΑΡ Δράμας