Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Φ. Κουβέλης: Χώροι στέγασης και όχι στρατόπεδα για τους μετανάστες

Φ. Κουβέλης: Χώροι στέγασης και όχι στρατόπεδα για τους μετανάστες

29/03/2012


Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter
Την αντίθεσή του στη δημιουργία «στρατοπέδων για τους μετανάστες», εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε σημερινές δηλώσεις του στην Κάλυμνο, απ’ όπου άρχισε τριήμερη περιοδεία στα Δωδεκάνησα.

Όπως είπε ο κ. Κουβέλης, η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι για την αντιμετώπιση του υπαρκτού προβλήματος των μεταναστών απαιτείται ένα πακέτο μέτρων, που μπορεί να έχουν αποτελεσματικότητα, μόνο αν εφαρμοστούν στο σύνολό τους.

Ο κ. Κουβέλης, εκφράζοντας τη διαφωνία του με τους κυβερνητικούς χειρισμούς, τόνισε ότι «το μεταναστευτικό δεν αντιμετωπίζεται ούτε με πυροτεχνήματα, ούτε, βεβαίως, με δηλώσεις που καλλιεργούν τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία» και κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη δημιουργία στρατοπέδων μεταναστών και να φροντίσει για τη δημιουργία χώρων στέγασης πλησίον των μεγάλων πόλεων της ελληνικής περιφέρειας, με σκοπό τον γρήγορο έλεγχο της κάθε περίπτωσης για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου ή της επαναπροώθησής τους.

Για το πρόβλημα της ανεργίας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι μεγάλα στρώματα της κοινωνίας πλήττονται βαρύτατα. Ο κοινωνικός ιστός είναι πια διαλυμένος και είναι ανάγκη και πρωταρχικό μέλημα να υπάρξει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, καθώς και μέτρα προστασίας των ανέργων και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, με το δεδομένο ότι οι νέοι άνθρωποι είναι οι τραγικοί πρωταγωνιστές στα ποσοστά της ανεργίας.