Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Δημοσκόπηση στο Ποντίκι- άνοδος των εθνικιστικών αντιευρωπαϊκών δυνάμεων

Στο 27% ο δικομματισμός


Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό φέρνει η δημοσκόπηση της εφημερίδας «Ποντίκι».
Σύμφωνα με την μέτρηση της εταιρείας pulse για το «Ποντίκι» η ΝΔ συγκεντρώνει 17% το ΠΑΣΟΚ 10%, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν μαζί με 9,5%, η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη δείχνει να χάνει έδαφος και να φτάνει το 8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου συγκεντρώνει 5% η Χρυσή Αυγή 3,5 και ο ΛΑΟΣ 3%.
Εκτός βουλής σύμφωνα με την μέτρηση μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία, οι Οικολόγοι και το Άρμα πολιτών.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μεγαλώνει ακόμα περισσότερο και φτάνει τις 9,5 μονάδες. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 6,5% και 4,5% η Χρυσή Αυγή.
 
Το έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι σε συνθήκες κρίσης αυξάνουν τη δύναμή τους ακραίες-εθνικιστικές φωνές. Η πολιτική της Ε.Ε. σπρώχνει τον κόσμο σε αντιευρωπαϊκές θέσεις. Καθήκον όλων μας είναι να  αντιτάξουμε το όραμα για μια άλλη ευρώπη, για την ευρώπη των λαών, της δημοκρατίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της οικολογικής εγρήγορσης...Μην αφήνουμε τις δυνάμεις της κλειστοφοβίας, του εθνικισμού, του ρατσισμού να πατούν στα αποτελέσματα αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής ώστε κερδίζουν απεγνωσμένους πολίτες. Ο αγώνας θα είναι σκληρός και επίπονος.......